voetbalzone

Is dat echt Sven Mislintat? Ajax-directeur gespot op Schiphol

Rian Rosendaal16 jul 2023, 13:39
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2023, 13:39
Advertentie

Ajax lijkt serieus werk te maken van de komst van Josip Sutalo. op Twitter circuleert namelijk een foto van technisch directeur Sven Mislintat, die zich op Schiphol gereed zou maken voor een vlucht richting Zagreb. Sutalo staat momenteel onder contract bij Dinamo Zagreb en geldt in Amsterdam als de voornaamste kandidaat om de naar Arsenal vertrokken Jurriën Timber op te volgen.

Een Twitteraar die Ajax op de voet volgt plaatste zondag een foto op Twitter met daarop Mislintat die zich klaarblijkelijk naar de gate begeeft voor de vlucht naar Zagreb. Het lijkt inderdaad om de Ajax-directeur te gaan, al is dat vanwege de afstand tussen hem en de maker van de foto niet met honderd procent zekerheid te zeggen. Wat wel zeker is, is dat er zondagochtend om 09.05 uur een KLM-vlucht vanaf Schiphol naar Zagreb is vertrokken.

Dat Sutalo serieus in beeld is bij Ajax, werd zaterdag door De Telegraaf naar buiten gebracht. De 23-jarige en 1.90 meter lange centrale verdediger, die nog tot medio 2028 vastligt in Zagreb, moet naar verluidt twintig miljoen euro kosten. Het was voor Ajax belangrijk om de transfer van Timber naar Arsenal – waar in totaal 45 miljoen euro mee gemoeid is – af te ronden, zodat het door kon schakelen naar Sutalo. “Sven Mislintat is nu aan zet”, schreef clubwatcher Mike Verweij zaterdag al.

Sutalo brak in 2020 door bij Zagreb, dat hem begin 2021 voor een halfjaar verhuurde aan competitiegenoot NK Istra. De teller staat inmiddels op 81 wedstrijden voor zijn club, waarin de rechtspoot goed was voor 6 doelpunten en 4 assists. Sutalo maakte vorig jaar zomer zijn debuut in het nationale elftal van Kroatië en speelde sindsdien acht interlands voor de ploeg. Sutalo stond in de basis bij Kroatië in de halve finale van de Nations League tegen Nederland (2-4 overwinning) in juni. Hij startte enkele dagen ook in de finale tegen Spanje, dat na strafschoppen (4-5 na 0-0 eindstand) te sterk bleek voor de Kroaten.

De centrale verdediger kan na Benjamin Tahirovic (AS Roma) en Branco van den Boomen (Toulouse) de derde zomerse versterking worden van Ajax. De Amsterdammers namen vrijdagavond afscheid van aanvoerder Dusan Tadic, die niet tevreden is over het aankoopbeleid en de kwaliteit van de selectie van Ajax en nu voor Fenerbahçe lijkt te kiezen. De ploeg van Maurice Steijn nam deze zomer naast Timber en Tadic ook (tijdelijk) afscheid van Youri Regeer, Naci Ünüvar (beiden FC Twente), Florian Grillitsch (TSG Hoffenheim), Kik Pierie (Excelsior) en Youri Baas (NEC).

Bezig met laden …