voetbalzone

‘Is hij een valsspeler? Dat denk ik niet, hij laat zich niet zomaar vallen’

Robin Bruggeman28 mei 2016, 16:09
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2016, 16:09
Advertentie

Jamie Vardy kreeg dit seizoen bij Leicester City al een flink aantal penalty’s mee en vorige week verdiende hij in de oefenwedstrijd tussen Engeland en Turkije opnieuw een strafschop. Dit is de aanvaller in zijn thuisland inmiddels al op flink wat kritiek komen te staan omdat hij de penalty’s uit zou lokken, maar Robbie Savage wil hier niets van weten.

/

“Jamie Vardy is geen valsspeler, hij is gewoon slim”, begint Savage zijn column bij de Daily Mirror. “Ik hoop voor Engeland dat Roy Hodgson eindelijk doorheeft dat hij samen met Harry Kane centraal voorin moet staan op het EK. Vardy maakte het winnende doelpunt tegen Turkije, maar na afloop ging het vooral over de manier waarop hij de strafschop kreeg die Kane uiteindelijk miste. Felicitaties voor Jamie en zijn nieuwe bruid, maar het lijkt erop dat de wittebroodsweken al voorbij zijn als het om overtredingen op hem in het strafschopgebied gaat. Iedereen let op hem.”

“Voor wat het waard is: als Vardy mijn teamgenoot was, zou ik zeggen dat hij zo door moet gaan”, gaat hij verder. “Vardy gebruikt zijn snelheid om tussen de verdediger en de bal te komen en als er dan contact komt gaat hij op volle snelheid snel onderuit. Dat zal negen van de tien keer tot een strafschop leiden. Is hij dan een valspeler? Dat denk ik niet, vals spelen is als je struikelt over de lucht en neergaat zonder dat iemand je aanraakt. Wijs mij maar eens een voetballer aan die nooit onderuit is gegaan als een zak aardappelen of een corner heeft geclaimd terwijl hij wist dat het een doeltrap was.”

Bezig met laden …