voetbalzone

‘Is tachtig miljoen te veel voor hem? Nee, we moeten stoppen met dat te roepen’

Dominic Mostert14 jul 2017, 15:30
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2017, 15:30
Advertentie

RB Leipzig geeft voorlopig geen krimp. De nummer twee van Duitsland zou zo'n tachtig miljoen euro verlangen voor Naby Keïta en weigerde een eerste bod van Liverpool van 65 miljoen euro, claimden de Engelse tabloids donderdag. Dietmar Hamann vindt het logisch dat Leipzig zoveel geld wil zien voor de 22-jarige Guinees.

Keïta ligt nog drie jaar vast bij die Roten Bullen. Hij maakte in 2016 de overstap van Red Bull Salzburg naar de zustervereniging uit de Bundesliga. Met 8 doelpunten in 31 wedstrijden was hij vorig seizoen een belangrijke schakel in het verrassende succes van Leipzig. "Hij is een klassespeler. In het samenspel is hij fantastisch. Hij kan als verdedigende middenvelder uit de voeten, maar kan ook iets dieper staan. Daar komt hij beter tot zijn recht", vindt Hamann.

"Vorig seizoen maakte hij doelpunten en bereidde hij ze voor, al denk ik dat hij beter speelt met een defensieve middenvelder naast zich. Hij is een speler die zorgt voor het schakelen tussen middenveld en aanval", analyseert de voormalig Duits international, die tussen 1999 en 2006 voor Liverpool speelde. Hij weigert bij Sky Sports te beamen dat tachtig miljoen euro een te hoge vraagprijs is. "Het is de marktwaarde. We moeten stoppen met roepen dat een speler het niet waard is, want dit zijn nu eenmaal de prijzen van tegenwoordig."

Bezig met laden …