Isco inspireert Real Madrid en Mourinho wint van ex-club in Arizona

Erik van Dam02 aug 2013, 07:55
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2013, 07:55

Chelsea en Real Madrid zijn de strijd om de vriendschappelijke Guiness International Champions Cup in Arizona goed begonnen. Chelsea rekende af met Internazionale, de oud-werkgever van hoofdtrainer José Mourinho. Real Madrid bleek op zijn beurt te machtig voor Los Angeles Galaxy en versloeg de Amerikaanse profclub met 3-1. Karim Benzema nam twee doelpunten op zich voor Real. Real gaat nu spelen tegen Everton en Chelsea ontmoet AC Milan. De winnaars van die duels spelen de finale op 7 augustus.

/

Real Madrid - Los Angeles Galaxy 3-1
Benzema nam weliswaar het merendeel van de doelpunten op zich namens de Koninklijke, maar zomeraankoop Isco was de drijvende kracht bij de Madrilenen. De voor veel geld aangetrokken middenvelder deed het bijzonder goed in het University of Phoenix Stadium. Uit zijn combinatie met Cristiano Ronaldo werd Ángel Di María gevonden en de Argentijn gaf keeper Brian Rowe het nakijken. Tot de rust bleef die stand onveranderd op de borden staan.

In de tweede helft kwamen er nog drie treffers bij: al vroeg maakte Benzema er 2-0 van na sterk voorbereidend werk van opnieuw Isco. Hij passte met buitenkant voet op de Franse spits, die het alleen moet doen voorin nu Gonzalo Higuaín is vertrokken. Benzema maakte geen fout na de scherpe pass van Isco en drukte af. Galaxy deed vervolgens ook van zich spreken met een heerlijk doelpunt van José Villarreal. Een kwartier voor tijd was het Benzema echter weer die scoorde.

Chelsea - Internazionale 2-0
De wedstrijd tussen Chelsea en Inter was er voor Mourinho een met een speciaal randje. Hij keerde deze zomer terug bij the Blues en trof nu een tegenstander die ook warme gevoelens bij hem oproept. Die gevoelens stonden een overwinning niet in de weg: door twee doelpunten in het eerste half uur sloot Chelsea af als winnaar. Al na een klein kwartier spelen brak Oscar de score op fraaie wijze open in het Lucas Oil Stadium. Hij vond de bovenhoek na een snelle uitbraak en een pass van Victor Moses.

Nog voor er een half uur gespeeld was, verdubbelde Eden Hazard de score tot 2-0 vanaf de penaltystip: hij koos de rechterhoek. In de tweede helft was het belangrijkste wapenfeit een rode kaart voor Hugo Campagnaro, die een stevige overtreding beging op John Terry. Die kermde het uit van de pijn, maar kon de wedstrijd wel gewoon afmaken. Er ontstond ruzie onderling na het incident, hetgeen wat afbreuk deed aan de wedstrijd.