voetbalzone

Italiaanse koppositie ligt voor het grijpen voor Internazionale

Thijs Post22 nov 2015, 15:58
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2015, 15:58
Advertentie

Fiorentina heeft dure punten laten liggen in de top van de Serie A. In eigen huis kende koploper la Viola weliswaar een inhaalrace tegen Empoli, maar genoeg voor een overwinning was het niet meer. Napoli, dat eerder op zondag al won, staat nu op gelijke hoogte aan kop van de ranglijst met 28 punten. AS Roma en Internazionale staan op 27; de laatste club komt zondagavond nog in actie.

voetbalzone

Fiorentina - Empoli 2-2
Koploper Fiorentina maakte in de eerste helft een werkelijk dramatische indruk tegen Empoli, de nummer dertien van de ranglijst. Empoli wist in het verleden slechts een keer te winnen in Florence (in 1997), maar zondag ging het in de eerste helft uitstekend. Op aangeven van Riccardo Saponara hamerde Marko Livaja raak voor 0-1 (al leek hij buitenspel te staan) en Marcel Büchel knalde van afstand binnen voor 0-2. Het had zelfs meer kunnen zijn; Fiorentina was geen schim van de ploeg die het dit seizoen was en daar moest na rust verandering in komen.

Fiorentina kwam met een andere instelling uit de kleedkamer en het was invaller Nikola Kalinic die het moest doen voor de lijstaanvoerder. Eerste kopte hij binnen bij een voorzet van Marcos Alonso, vijf minuten later tikte hij van dichtbij binnen bij een lage voorzet van Khouma Babacar. Wie dacht dat Fiorentina erop en erover zou gaan kwam bedrogen uit, want Empoli hield knap stand in het laatste halfuur van de wedstrijd.

voetbalzone

Lazio - Palermo 1-1
Met Wesley Hoedt in de basis ging Lazio op zoek naar de punten tegen Palermo. De bezoekers kwamen echter beter uit de startblokken en Edoardo Goldaniga luisterde zijn eerste basisplaats in de Serie A op met een doelpunt. De verdediger kreeg de bal met enig fortuin voor zijn voeten en hij schoot goed binnen: 0-1. Na rust kwam Lazio op gelijke hoogte en dat had het indirect te danken aan ex-PSV’er Oscar Hiljemark. De middenvelder beging een overtreding op Senad Lulic, waardoor Antonio Candreva mocht aanleggen van elf meter. Candreva faalde niet: 1-1. Daar zou het bij blijven. Bij Lazio kwam Ricardo Kishna zeven minuten voor tijd binnen de lijnen; Edson Braafheid kwam niet in actie.

Bezig met laden …