voetbalzone

Italiaanse media hekelen Twitteraccounts: géén racisme jegens Balotelli

Daniel Cabot Kerkdijk09 feb 2014, 09:40
Laatst bijgewerkt: 09 feb 2014, 09:40
Advertentie
voetbalzone

In voetbalminnend Italië is verbolgen gereageerd op de consternatie die in het buitenland is ontstaan omtrent de huilbui van Mario Balotelli. De aanvaller van AC Milan werd zaterdag in het competitieduel met Napoli naar de kant gehaald. Toen Balotelli op de bank ging zitten, brak hij in tranen uit. Het is officieel nog niet duidelijk waarom de aanvaller zijn tranen liet vloeien, maar de media in Italië nemen resoluut afstand van de bewering dat Balotelli racistisch zou zijn bejegend.

Afgelopen week werd bekend dat Balotelli officieel vader is van een kind in Napels. De aanvaller zou heel graag een doelpunt hebben willen wijden aan zijn kind, maar door de wissel kreeg hij deze kans niet meer en dat, zo wordt gesuggereerd, zou voor de tranen hebben kunnen zorgen. Na afloop stond Clarence Seedorf diverse media te woord en op geen enkel moment liet de Nederlandse trainer blijken dat zijn aanvaller het doelwit was geweest van racistische spreekkoren of oerwoudgeluiden in het Stadio San Paolo. Tot aan de wissel maakte zelfs geen enkele account, journalist of medium daar melding van.

Tot verbazing van tal van Italiaanse journalisten was Balotelli in Engeland in mum van tijd tot trending topic uitgegroeid. Grappige’ Engelstalige Twitteraccounts (Football Funnys, FootballVines, GeniusFootball) associeerden een huilende Balotelli met racisme, terwijl er tot aan de wissel van de ex-speler van Internazionale en Manchester City geen enkele tweet over vermeend racisme was geplaatst. Zo stuurde men een foto van de huilende Italiaan met de tekst “Say no to racism” de wereld in. De tweet werd duizenden malen geretweet en bereikte op die manier een bijzonder groot publiek.

“Balotelli + huilen = racisme? Ongelooflijk!”, zo reageerde journalist Tancredi Palmeri. “Als je een Italiaan bent, ben je dus een racist?” Adel Taarabt had niets meegekregen van zogenaamde oerwoudgeluiden. “Ik hoor het nu pas van jou”, verzekerde hij na afloop in gesprek met beIn Sports. Enock Baruwah, broer van Balotelli, reageerde zaterdagavond via Twitter op de ophef en verzekerde dat het een zware week voor de aanvaller was geweest. "Stop eens met het plaatsen van foto's van een huilende Mario Balotelli. Laat hem eens een keer alleen en doe net of er niets is gebeurd. Het is een zware week geweest."

Bezig met laden …