voetbalzone

Italiaanse media onthullen miljoenensalaris van Reijnders bij AC Milan

Mart Oude Nijeweeme29 jun 2023, 13:53
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2023, 13:53
Advertentie

De transfer van Tijjani Reijnders van AZ naar AC Milan komt steeds dichterbij. La Gazzetta dello Sport meldt donderdag dat de Italiaanse grootmacht een principeakkoord heeft gesloten met de middenvelder. Reijnders kan 1,7 miljoen euro per jaar verdienen met een contract voor de komende vijf seizoenen. De roze sportkrant verwacht echter wel dat er 'complexe onderhandelingen' voor de deur staan voor Milan.

AZ is namelijk niet van plan om Reijnders zomaar te laten gaan en mikt op een transfersom tussen de 18 en 20 miljoen euro, zo wist La Gazzetta dello Sport eerder al te onthullen. De selectie van Reijnders bij het Nederlands elftal - hij kwam niet in actie - zal de prijs goed hebben gedaan voor de Alkmaarders. De zware onderhandelingen tussen de clubs moeten nog op gang komen, maar vaststaat dat Reijnders zijn voorkeur heeft uitgesproken voor Italië boven een gang naar de onderkant van de Premier League.

Reijnders moet bij Milan de opvolger worden van Sandro Tonali. Laatstgenoemde is dicht bij een overgang naar Newcastle United en gaat de Italiaanse grootmacht tussen de zeventig en tachtig miljoen euro opleveren. Afgelopen week stelde transfermarktexpert Fabrizio Romano dat die deal zich in een afrondende fase begeeft. Stefano Pioli moet het tot eind 2023 ook stellen zonder Ismaël Bennacer (knieblessure), waardoor de komst van nieuwe middenvelders voor de trainer van Milan de hoogste prioriteit heeft.

Het afgelopen seizoen betekende de absolute doorbraak van Reijnders bij AZ. De transferwaarde van de middenvelder van AZ is in de laatste acht maanden verviervoudigd en daarnaast kwam hij, samen met Jeffrey de Lange van Go Ahead Eagles, als enige speler in het afgelopen Eredivisie-seizoen tot de volle 3060 minuten. Reijnders was hierin goed voor 4 goals en 6 assists en reikte met de Alkmaarders tot de halve finale van de Conference League, waarin West Ham United te sterk bleek.

Bezig met laden …