Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italiaanse media vernietigend na wanprestatie Azzurri op EK: ‘Gezichtsverlies!’

Laatste update:

De kansloze uitschakeling van Italië op het EK is hard aangekomen. Bondscoach Luciano Spalletti zag zijn ploeg met 2-0 ten onder gaan tegen Zwitserland in de achtste finale op het EK. Met name de manier waarop de aanvallend onmachtige Italianen verloren, is keihard aangekomen.

La Gazzetta dello Sport herkent de ploeg die drie jaar geleden nog Europees kampioen werd totaal niet meer. "Italië lijdt gezichtsverlies!", is het harde oordeel van de befaamde roze sportkrant. "In Berlijn domineerden de Zwitsers van Yakin van de 1ste tot de 92ste minuut." Zwitserland kwam nog geen minuut na rust op 2-0. "Ze hebben de wedstrijd zonder problemen gecontroleerd."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Italië verlaat het EK op de slechtst mogelijke manier, na gedomineerd te zijn door Zwitserland. Nadat de ploeg van Spalletti de groepsfase met geluk en moeite had overleefd, hoopte hij dat de wedstrijd tegen de Zwitsers het keerpunt zou kunnen zijn. Het werd een ineenstorting. Vanuit fysiek, tactisch en psychologisch oogpunt."

"De Azzurri begrepen er niets van, te beginnen met de coach, over wiens toekomst als bondscoach het nu legitiem is om vragen te stellen. Het proactieve voetbal dat hij voor ogen had bleef... Daar." Daar is het Olympiastadion in Berlijn, waar Italië in 2006 nog wereldkampioen werd met een legendarisch team.

Corriere dello Sport is niet minder hard. "Zonder benen en zonder ziel verlaat het nationale team helaas het EK. Een ploeg (Zwitserland, red.) van gemiddeld niveau en met enkele uitschieters (Xhaka een professor op het middenveld), maar vooral met veel lef en moed."

"Basiseigenschappen voor een dergelijke competitie, maar die de Azzurri totaal ontbeerden. Passief en saai van het begin tot het einde van de wedstrijd. Na de niet zonder zorgen verlopen debuutzege tegen Albanië, de Spaanse voetballes en de wonderbaarlijke gelijkmaker in de 98ste minuut tegen Kroatië is het vierde en laatste optreden zelfs het slechtste."

"Een nederlaag die hard aankwam voor de ploeg die ondanks alles regerend Europees kampioen was. Waar de verantwoordelijkheden van Spalletti beginnen en waar die van de spelers ook eindigen: een diepgaande analyse zal nodig zijn. Ondertussen beginnen de interne processen onmiddellijk."

Tot slot is ook Tuttosport vernietigend. "Een Italiaanse ramp, Zwitserland domineert: Spalletti en de Azzurri uitgeschakeld op het EK", kopt de krant. "Een nationale ploeg die te slecht is om waar te zijn. Na de 2-0 gaf de ploeg zich volledig gewonnen. Het avontuur van het nationale team op EURO 2024 eindigt op de slechtst mogelijk manier."

"Dit Italiaanse team was misschien wel het slechtste in de geschiedenis op een groot internationaal evenement. Traag en lethargisch gaf Italië zichzelf vanaf het begin van de wedstrijd letterlijk over aan Zwitserland." Waar Italië zondag terugvliegt naar Rome, neemt Zwitserland het in de kwartfinale op tegen de winnaar van Engeland - Slowakije.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Spaletti out neem ik aan. Italie onwaardig dit toernooi. Valt mij op dat er ook weinig talent in het team zat.

29 juni 2024 om 21:40
0

Het was suddervleesch nog vis.

29 juni 2024 om 21:48
0

Het vleeschje was te doorbakken en het visje was droog en zat vol graten.

29 juni 2024 om 21:49
0

Deze generatie is gewoon wat minder talentvol, kan me niet voorstellen dat de Italianen er vanuit gingen echt kans te maken op de EK titel. Het was namelijk al een wonder dat ze vorig EK wonnen, de huidige selectie mist echt kwaliteit.

29 juni 2024 om 21:53
0

Wonder dat ze vorig EK wonnen? Italie was toen gewoon heel sterk en speelde goed voetbal. Doe nou niet ineens alsof door dit slechte EK ineens het vorige EK ook al niet zo was

29 juni 2024 om 22:16
0

Ik zeg nergens dat ze slecht speelde, in mijn beleving hadden ze de flow mee. Daarnaast vond ik dat elftal een van de minst sterke Italiaanse elftallen die ik heb mee gemaakt. Was het verdiend zeker, hadden ze op belangrijke momenten geluk ja ook zeker.

29 juni 2024 om 22:27
0

Italië won dat toernooi terecht, maar het was wel een van de slechtste winnaars ooit.

29 juni 2024 om 22:44
0

Nah dat was toch echt Portugal 2016

29 juni 2024 om 23:09
0

Eigenlijk was het best wel een wonder dat ze wonnen hoor. Ze speelden inderdaad goed, maar als nog was het een wonder. Deze generatie is echt een pak minder dan de vorige. Helemaal als je WK 2010 (groepsfase) 2014 (groepsfase) 2018 (er niet bij) 2022 (er niet bij). Dan ging het op de Ek's nog verrassend goed met een finale in 2012 en 2016 kwartfinale en 2021 winst.

Italie heeft wel degelijk een renaissance nodig mbt het voetbal. (onder 17) is europees kampioen geworden. Maar er breken best weinig italianen door op jonge leeftijd. En dat is zonde, want het is zo'n schitterend voetballand.

29 juni 2024 om 23:47
0

Bij slechtste winnaar ooit zat ik eerder aan Griekenland in 2004 te denken

30 juni 2024 om 00:25
0

@significant: Griekenland was de saaiste winnaar ooit,maar absoluut niet de slechtste. Eigenlijk misschien wel 1 van de besten ooit,want ze deden eigenlijk alles perfect en presteerden gezien de selectie voor meer dan 100%>

30 juni 2024 om 12:34
0

Als ik aan Griekenland denk, denk ik ook aan dat ze alles perfect deden.
Vond dat een geweldig EK.

29 juni 2024 om 23:23
0

Hebben nog steeds echt goede spelers hoor. In ieder geval beter dan zwitserland. Regelrechte schande hoe Italië dit toernooi gepresteerd heeft.

30 juni 2024 om 00:09
0

Dit heeft volledig met de trainer te maken hoor. Zitten genoeg leuke spelers tussen met talent. Maar als je met zo'n opstelling begint aan deze wedstrijd. Dan ga je ook niks winnen. Zelden zoveel fouten gezien van een trainer zoals Spaletti heeft gedaan dit toernooi.

Logisch, ze lieten echt niets zien. Maar Zwitserland speelde ook zeer gedisciplineerd.
Zit nu te kijken naar Denemarken en Duitsland, het niveau vind ik aardig hoog.
NL heeft echt geluk met het schema!

29 juni 2024 om 23:06
0

Vlak die Zwiters ook maar niet uit voor een finaleplek. Aan deze kant kan iedereen de finale halen.

Spaletti die bekent stond bij Napoli om aanvallend voetbal en zijn dit hele EK al aanvallend onmachtig. Weet niet of het aan de voorhoede ligt of dat Spaletti gewoon gigantisch heeft gefaald. Italië heeft heel weinig in kunnen brengen tegen Zwitserland. Na die 2-0 kwamen er nog wat kansjes en ook bijna een eigen goal die net op de paal eindigde. Maar meer was het niet. Zij waren echt heel teleurstellend dit EK.

29 juni 2024 om 21:51
0

Combinatie van beide denk ik. Scammaca als eerste spits is pure armoede

29 juni 2024 om 22:50
0

Het Napoli van vorig jaar had dan ook wat betere spelers dan dit Italië. Cristante op het middenveld is pure armoede. Aanval is ook niks. Chiesa heeft zijn vorm van voor zijn blessure nog niet terug en scammaca is het in dit ek ook niet. Al had ik wel meer van ze verwacht.

Zijn wij straks niet de enigen die met het schaamrood op de kaken naar huis gaan...

Wegsturen die man en ik zou meteen contact opnemen met Allegri op dit moment de beste keuze voor Italië.

Ja heel simpel. De selectie is gewoon minder als 3 jaar terug vanwege verschillende reden. Chiesa en Spinazzola na zware blessures nooit de oude geworden. Iemand als Veratti die al vroeg besluit naar Qatar te gaan. Tonali die geschorst is. Het ontbreken van een goede spits maar ook had je spelers toen die boven zichzelf uitstaken zoals Berardi Locatelli etc en dit toernooi was er niemand op Calafiori en Donnaruma na die echt zijn niveau haalde

Italië werd op alle fronten afgetroefd. Spaletti leek totaal geen plan te hebben om dit Zwitserland te bestrijden of de spelers hebben 90 minuten lang niet uitgevoerd wat was besproken. Sowieso ben je als trainer verantwoordelijk. De verwachtingen waren toch hooggespannen na zijn periode bij Napoli maar als bondscoach heeft hij het niet waar kunnen maken.

Niks teveel gezegd, ik heb zelden zo’n slappe ploeg gezien op een eindtoernooi, al helemaal in de knockout fase.

Dit kan voor Italië toch onmogelijk een verrassing zijn geweest. Zwitserland was op voorhand al de betere ploeg en dat werd tijdens de wedstrijd bevestigd. Ook het Italië dat de vorige editie van het EK won was kwalitatief een van de slechtste winnaars ooit (op Griekenland en Portugal na misschien).

30 juni 2024 om 10:22
0

Serieus wat zeg jij?

Zwakke selectie dit jaar. Federico Dimarco vond ik de matigste back van heel dit toernooi. En er waren meerderen voor deze nominatie maar deze man kan gewoon niet voetballen.

Keeper goed, Bastoni en Calafiori goed, in ieder geval toekomst.
Dat hele middenveld op Barella na is gewoon drie keer niks. Weet ook niet waarom die Frattesi zo wordt gehyped. Beetje als Simons in oranje, maar dan iets minder.

Voorhoede Scamacca en Retegui, als je had gezegd dat ze de spitsen van Andorra of San Marino waren, zou niemand daar van opkijken.

Zaccagni enige lichtpuntje. Op zijn 29e nog bij het nationale elftal spelen, terwijl die pas twee jaar een beetje in de top van de Serie A speelt zegt eigenlijk alles.

Jammer had Italie graag ver zien komen, maar gewoon een hele matige selectie.


29 juni 2024 om 23:50
0

Helemaal mee eens! Het is el gewoon een ontzettend matige selectie en daarom is het niet vreemd dat je er vroeg uit gaat. Heeft in mijn ogen weinig met de coach of de tactiek of de inzet te maken.

29 juni 2024 om 23:56
0

Matige selectie, maar toch wel een stuk beter dan Zwitserland. Ze zijn er vanavond op inzet en scherpte eruit gevlogen, nie top kwaliteit.

Ik miste voornamelijk de Italiaanse intensiteit tijdens de wedstrijd. Ook met een minder team kunnen ze gewoon strijd leveren,maar dat gebeurde niet.

Dit zag iedereen toch aankomen? Voor mij was Zwitserland de zware favoriet deze wedstrijd. Het aanvallend onmachtige Italie liet in de groepfase als zien dat dit niet goed zou aflopen. Niet vaak dat Italie zo kansloos was. Dan kan je wel klagen, maar Italie zit even in een tussenfase.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren