voetbalzone

Italiaanse routinier op de bres voor teamgenoot: 'Die mensen snappen het niet'

Matthijs van Laar02 jun 2016, 19:28
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2016, 19:28
Advertentie

Vier jaar terug reikte Italië tot de finale van het EK, maar voor het toernooi in Frankrijk worden i Azzurri minder goede kansen toegedicht. Een echte superster ontbreekt bijvoorbeeld bij de wereldkampioen van 2006 en daar zijn ook de spelers zich van bewust. Daniele De Rossi heeft er desondanks vertrouwen in.

/

De middenvelder liet donderdag weten dat hij zijn land niet tot de favorieten rekent voor de EK-winst. “Maar we kunnen wel iedereen verslaan”, voegde hij daar meteen aan toe. “Dat we geen favoriet zijn, zegt niet dat we een slechte ploeg hebben. Onze organisatie staat goed en we zijn fysiek in orde. Op papier kunnen we van elke tegenstander winnen en dat moeten we uitstralen.”

De Rossi nam het ook op voor Thiago Motta, die tot ontzetting van veel Italiaanse voetbalfans en -volgers met rugnummer ‘10’ naar het toernooi gaat. “Die criticasters snappen niets van voetbal”, reageerde hij. “Thiago is misschien geen nummer 10 à la Roberto Baggio of Francesco Totti, maar hij is en blijft een geweldenaar.”

Bezig met laden …