voetbalzone

Italiaanse supercoach kondigt afscheid aan: 'Ik ben 66, dat is te oud'

Matthijs van Laar02 nov 2014, 17:08
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2014, 17:08
Advertentie

Marcello Lippi stopt definitief als coach in het betaalde voetbal. Nadat hij dit weekend met Guangzhou Evergrande voor de derde keer op rij kampioen werd van China, kondigde de buitengewoon succesvolle Italiaan aan dat hij voortaan aan de slag gaat als technisch directeur. "Ik wil niet meer coachen, daar ben ik te oud voor geworden", zegt de 66-jarige Lippi.

voetbalzone

De oefenmeester, die onder meer de Champions League won met Juventus en Italië in 2006 naar de wereldtitel leidde, liet weten dat de Chinese topclub met ingang van komend seizoen een nieuwe coach voor de groep zal zetten. Naar verwachting zal de keuze vallen op landgenoot en voormalig topverdediger Fabio Cannavaro. "Ik zal de technische staf bij blijven staan in de rol van technisch directeur", aldus Lippi.

Naast het winnen van de wereldtitel en de Champions League veroverde Lippi in zijn carrière als coach onder meer ook de wereldbeker voor clubteams, de Europese Super Cup, vijf Italiaanse landstitels en de Italiaanse beker. In China voegde hij daar dus nog eens drie landstitels, de Chinese beker en de Aziatische Champions League aan toe.

Bezig met laden …