voetbalzone

Italiaanse topclubs melden zich bij Ajax voor vakantie vierende Milik

Daniel Cabot Kerkdijk05 jul 2016, 07:30
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2016, 07:30
Advertentie
/

De kans dat Arek Milik zich nog bij Ajax meldt, is weer kleiner geworden. Maandag werd al duidelijk dat Napoli serieus werk maakt van de zomerse komst van de aanvaller, die namens Polen actief was op het EK in Frankrijk. Volgens de dinsdageditie van De Telegraaf informeerden ook Juventus, AS Roma en Lazio naar de afkoopsom.

Milik werd maandag gespot op vliegveld Capodichino van Napels. De Zuid-Italiaanse topclub is op zoek naar nieuwe aanvallers, omdat Gonzalo Higuaín en Manolo Gabbiadini mogelijk vertrekken. 'Officieel’ gaat de spits op vakantie op het eiland Capri, dat te bereiken is vanuit Napels, maar hij weet dat Ajax en Napoli al hebben gesproken.

Ajax nam Milik een jaar geleden over van Bayer Leverkusen, na een succesvolle huurperiode. De club uit Amsterdam betaalde destijds circa drie miljoen euro, maar de Bundesliga-club bedong ook een fors doorverkooppercentage. Over de hoogte van het percentage is geen duidelijkheid; de percentages in de media variëren van vijftien tot dertig procent.

Bezig met laden …