Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italiaanse voetbalbond geeft met persco duidelijkheid over toekomst Luciano Spalletti

Laatste update:

Luciano Spalletti blijft ondanks het teleurstellend verlopen EK aan als bondscoach van Italië. Dat heeft Gabriele Gravina, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, zondag bevestigd op een persconferentie. Italië eindigde maar nipt op de tweede plek in Groep B, en werd vervolgens in de achtste finales uitgeschakeld door Zwitserland (2-0).

Gravina geeft aan dat er zaterdagavond, nadat Italië met 2-0 van Zwitserland had verloren, lang is gesproken met Spalletti. “Het is niet realistisch om te denken dat we onze problemen oplossen door al na acht of negen maanden te stoppen met een project waarvan we zeiden dat het meerdere jaren zou duren”, aldus de bondsvoorzitter.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Centraal in dit project staat een coach die hier nog niet zo lang is en die niet altijd al zijn spelers tot zijn beschikking had", doelt Gravina op Spalletti, die als bondscoach van Italië nog een contract tot 2026 heeft.

Spalletti, die vorig jaar nog kampioen werd met Napoli, is sinds september vorig jaar de bondscoach van de Italianen. Hij volgde destijds Roberto Mancini op, die in 2021 nog Europees kampioen werd met gli Azzurri.

Het EK in Duitsland verliep voor Spalletti en Italië dus beroerd. Even leek het erop dat het land al in de groepsfase werd uitgeschakeld, daar concurrent Kroatië in de laatste poulewedstrijd lang op een 1-0 voorsprong stond.

Diep in de blessuretijd tekende Mattia Zaccagni echter voor de gelijkmaker. Daardoor ging Italië door naar de knock-outfase, en moest Kroatië naar huis. Zaterdag werd Italië in die achtste finales dus ook uitgeschakeld.

In september mag het Zuid-Europese land weer aan de bak. Dan treft Italië Frankrijk en Israël in het kader van de Nations League.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is ook gewoon een matig elftal. De echte toppers als vroeger heb je niet meer.

30 juni 2024 om 14:16
0

Eens, het is een totaal ander Italie zoals het Oranje nu ook totaal anders is ,

Bij Ita had je vroeger die stoere mannen met die mooie lange donkere italiaanse haren en die mooie lichte ogen die iedereen doen weg smelten, het lijkt wel een andere generatie, dat is het ook natuurlijk maar het lijkt wel een ander fibe te hebben, maar dat is met ons Oranje ook zo natuurlijk

30 juni 2024 om 14:23
0

Gaat alles goed met je? Stoere mannen met mooie ogen en mooi haar waar je van moet smelten? Geen enkele voetballer die daar van onder indruk raakt.

30 juni 2024 om 14:58
0

Voetballers raken zeker wel onder de indruk van uiterlijk en uitstraling.. spelers als Jaap Stam of een Roy Keane hebben ook een uitstraling wat angst aanjaagd, er zijn meerdere manieren om tegenstanders ontzag op te wekken

30 juni 2024 om 14:59
0

Calafiori is een typische Italiaanse speler zo als vroeger ontwikkeld werd

30 juni 2024 om 14:19
0

Maar Zwitserland heeft ook geen echte toppers en weten dan toch meer voetbal en intensiteit te brengen dan dit Italië. Het feit dat ze zonder ideeën spelen en nauwelijks een creatieve aanval kunnen opzetten ligt uiteindelijk aan deze coach. En niet te vergeten hun mentaliteit. Ze stonden de laatste 10 minuten achter, en je zag bij niemand in die ploeg de wilskracht om nog even naar voren te denderen. Alsof die spelers oprecht niet meer konden wachten tot ze op hun vakanties mochten gaan. Waarom kom je dan überhaupt meedoen aan een EK

30 juni 2024 om 14:40
0

Akanji, Xhaka en Sommer kan je mijn inziens rustig onder topspelers scharen. Neem daarnaast het feit dat Shaqiri altijd levert in het nationale team en de rest uiterst gedisciplineerd speelt en zijn taken kent.

30 juni 2024 om 14:43
0

Dan kan je Barella Chiesa Bastoni en Donnaruma ook topspelers noemen. Feit is gewoon dat Zwitserland het op het veld ve beter had staan. Heeft niks met de kwaliteit van de spelers te maken want als je iedere spelers naast elkaar zou leggen heeft Italië toch een beter team dan Zwitserland.

30 juni 2024 om 16:00
0

Shaqiri speelde gisteren helemaal niet, en laten we wel zijn, die zou nooit geselecteerd worden voor Italie.

30 juni 2024 om 16:06
0

@Linley.

Zwitserland heeft geen echte toppers als in spelers bij de beste 5 clubs van de wereld, dat betekend niet dat ze geen toppers hebben, ze stralen heel veel vertrouwen en kracht uit, Kijk eens hoe Sommer in zijn goal staat te Shinen! Uitstraling een 10 concentratie een 10, haren strak en netjes in model een 10! Op de bank hebben ze nog
SHAQIRI die kuiten en benen heeft waar een bodybuilder of model jaloers van word , verder staan er nog wel wat flamboyante spelers op het veld waar je u tegen zegt, ik zie dit zwitserland het ver schoppen

30 juni 2024 om 15:59
0

Italie is geen topteam, maar ze hebben toch wel een stuk sterkere selectie dan Zwitserland, ze zijn er op inzet en scherpte uitgevlogen gisteren, niet vanwege de voetballende kwaliteiten van de spelers.

Hele aparte beslissing. Zeker nadat hij Inzaghi en de Inter spelers ook nog even onder de bus wierp. Er moet echt flink wat gebeuren en ik vraag me af of hij de juiste man is.. Spalletti heeft niets, maar dan ook niets van zijn Napoli in dit elftal gekregen. Italië lijkt veel meer op zijn Roma of zijn Inter..

Ik zou zelf absoluut niet met hem doorgegaan zijn. Hij heeft als doel aangegeven dat hij “de selectie jonger gaat maken”, maar heeft weinig te melden gehad over die zielige manier van spelen.. Zo lang die niet verandert ga je er ook met wat jonge spelers erbij hard vanaf!

30 juni 2024 om 14:46
0

Ik snap die keuzes van Spaletti ook echt niet. Komt hij aanzetten met Mancini maar iemand als Buongiorno die een geweldig jaar bij Torino heeft gespeeld laat hij geen minuut meedoen. Orsolini na zo'n goed jaar niet meenemen. Cristante die er niks van kan blijven opstellen. Het gewissel van de spitsen elke keer geeft ze ook niet echt vertrouwen en Di lorenzo na 2 slechte potten ook gewoon blijven opstellen ipv Darmian gewoon op die plek opstellen. Veel rare keuzes die niet goed uitpakte.

30 juni 2024 om 15:10
0

Nou bij Roma deed hij het nog redelijk vooral in zijn laatste seizoen met een verdiende 2e plaats.Bij Inter heeft hij het er nooit uit kunnen halen.

Lachwekkend de bond. Hoe haal je het in je hoofd om hem te behouden. Hij is hoofdoorzaak nummer 1 dat Italië zo slecht was. Er is geen lijn te zien in het spel. Opstelling wisselt met de wedstrijd.

Op sommige plekken is Italië zeker niet sterk. Maar zo slecht als Italië gespeeld heeft zijn ze zeker niet. FIGC kan je niet meer serieus nemen.

30 juni 2024 om 14:15
0

Hoofdoorzaak nummer 1 is gewoon dat Italie op dit moment een hele slechte selectie heeft. Je hebt met Bastoni, Mancini en Di Marco nog wel aardige verdedigers, met Barella nog een prima middenvelder, en een Chiesa in vorm is een topaanvaller. Maar voor de rest houd het erg weinig over. Vooral spelers die in de Serie A goed mee kunnen, maar geen uitblinkers in hun team. De enige speler van Italie die in iedere selectie ter wereld zou mee kunnen is Donnarumma.

30 juni 2024 om 14:49
0

Barella Bastoni en Di marco zouden bij bijna ieder club ook basis speler zijn. Maar voor de rest klopt het wel. De rest is gewoon semi top en als het team dan niet lekker loopt en niemand steekt boven zichzelf uit dan kan je zomaar van Zwitserland verliezen.

30 juni 2024 om 14:51
0

En ipv Mancini kan je beter Calafiori noemen. Mancini is maar een simpele houthakker.

30 juni 2024 om 15:19
0

3/4 van de selectie speelde afgelopen jaar(en) finales in Europa, CL, Europa League of Conference. Dat je eruit vliegt kan gebeuren maar de manier waarop is schandalig. De selectie is heus wel goed genoeg om MINSTENS de even knie van een Zwitserland te zijn... Er moet natuurlijk ook wel een fatsoenlijke coach aan het roer staan die weet wat hij doet.

30 juni 2024 om 16:03
0

Als je naar Zwitserland kijkt, daarvan zou hooguit een man of 2-3 bij Italie in de selectie zitten, dan kan je moeilijk zeggen dat je eruit ligt door een te slechte selectie.

Aan de ene kant verrassend. De Italiaanse bond lijkt me nu niet helemaal een voetbalorganisatie met veel geduld bij een dergelijk resultaat.

Aan de andere kant, kun je dit echt de trainer verwijten? Italië heeft voor zijn doen een vrij matige selectie.

Natuurlijk had er meer uit gehaald kunnen worden. Maar ik verbaasde me niet dat Italië zo onderuit ging.

En geen één hoogwaardige Italiaanse spits. Zijn bij Juve, Inter, Milan, Napoli, Roma, enz allemaal
Buitenlanders

Zoals eerder al opgemerkt: huidige selectie is kwalitatief niet echt goed. Toch zag je tegen Kroatië heel even, vlak nadat ze met 1-0 achter kwamen, dat ze goed druk konden zetten en kansen creëerden. Dus gewoon doorbouwen, doorselecteren en op naar het wk 2026…. Italië is vaak op z’n sterkst wanneer niemand op ze rekent

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren