voetbalzone

Italiaanse voetbalbond legt ‘Feyenoord-fan’ Marten de Roon boete op

Wessel Antes06 jul 2023, 17:25
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2023, 17:25
Advertentie

Marten de Roon heeft een boete van 2.500 euro opgelegd gekregen van de Italiaanse voetbalbond. De 32-jarige Zwijndrechter plaatste in april van dit kalenderjaar een bericht op Twitter dat volgens de tuchtcommissie niet door de beugel kan. In de betreffende tweet komt De Roon op voor Rotterdam, nadat Feyenoord werd uitgeschakeld door AS Roma in de kwartfinale van de Europa League.

Daags nadat Roma over twee wedstrijden te sterk was voor Feyenoord (4-2), ging de club van trainer José Mourinho onderuit tegen het Atalanta van De Roon. In Bergamo was la Dea met 3-1 te sterk voor de Romeinen. De Roon stond de gehele wedstrijd op het veld en had blijkbaar nog een appeltje te schillen met Roma. Diezelfde avond nog meldde de controleur zich op Twitter om ‘revanche’ te nemen op i Giallorossi.

De Roon, die net negentig minuten in de benen had, plaatste een foto waarop hij zijn middelvinger opstak. “Als je roots in Rotterdam liggen en je AS Roma verslaat”, schreef de rechtspoot bij de afbeelding. De Roon speelde zes jaar in de jeugdopleiding van Feyenoord en groeide op in de omgeving van Rotterdam. De Stadionclub zit blijkbaar nog altijd in zijn hart. In de reacties valt te lezen dat de supporters van Feyenoord wel konden genieten van zijn tweet, maar De Roon komt er niet af zonder boete van tweeënhalfduizend euro. Volgens de Italiaanse bond is de post 'kleinerend, opruiend, beledigend en aanstootgevend' richting Roma.

Om de middelvinger van De Roon was overigens een sleutelhanger van de Conference League gefotoshopt, refererend naar het moment tussen Mourinho en NOS-journalist Joep Schreuder. De Portugese trainer gaf de verslaggever een sleutelhanger van zijn gewonnen prijs uit 2022, omdat hij van mening was dat Schreuder (net als de rest van Nederland) nog altijd in de maag zit met de verloren Conference League-finale van Feyenoord (1-0) in Tirana.

Bezig met laden …