FBL-EUR-NATIONS-ITA-ISRGetty Images

Italië behoudt koppositie in Nations League na ruime overwinning op Israël

Sam Vreeswijk14 okt 2024, 22:38
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2024, 22:38

Italië heeft maandagavond een zege geboekt op Israël in de Nations League. In Udine werd het 4-1. Mateo Retegui, Giovanni Di Lorenzo (tweemaal) en Davide Frattesi scoorden voor de Italianen, terwijl Mohammad Abu Fani nog iets terugdeed voor de bezoekers.

De Italianen domineerden het duel al gauw en kregen enkele goede mogelijkheden om de score te openen. Met name Retegui was een aantal keer gevaarlijk, maar Omri Glazer wist met een paar prima reddingen te voorkomen dat Israël op achterstand kwam.

Vijf minuten voor rust was het echter alsnog 1-0. Dor Peretz beging in zijn eigen strafschopgebied een overtreding op Sandro Tonali, waarna Retegui de toegekende penalty feilloos benutte.

Tien minuten na de rust verdubbelde Italië de marge. Giacomo Raspadori gaf de bal voor uit een vrije trap, en Di Lorenzo kopte binnen: 2-0.

Israël maakte het halverwege de tweede helft toch weer spannend. Abu Fani zag zijn hoekschop zomaar binnenwaaien. De Italianen protesteerden nog omdat ze vonden dat doelman Guglielmo Vicario gehinderd werd, maar volgens de scheidsrechter was daar geen sprake van: 2-1.

Uiteindelijk besliste Italië het duel alsnog. Eerst schoot Frattesi een lage voorzet van Federico Dimarco binnen (3-1), even later schoof Di Lorenzo zijn tweede binnen na terugleggen van Destiny Udogie: 4-1.

Italië blijft door de zege koploper in de Nations League-poule, met tien punten uit vier duels. Frankrijk staat tweede, België derde en Israël puntloos onderaan.