voetbalzone

Italië en Servië horen vrijdag strafmaat disciplinaire commissie UEFA

Thijs Post28 okt 2010, 22:41
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2010, 22:41
Advertentie

De disciplinaire commissie van de Europese voetbalbond UEFA zal vrijdag uitspraak doen in de zaak rond de supportersrellen bij het duel tussen Italië en Servië. In Genua, waar het EK-kwalificatieduel werd gespeeld, veroorzaakten Servische supporters zulke ongeregeldheden dat de wedstrijd slechts zes minuten duurde. Naast de straffen voor de Servische bond (FSS) krijgt ook de Italiaanse voetbalbond (FIGC) waarschijnlijk sancties opgelegd vanwege de slechte organisatie rondom de wedstrijd.

/

Delegaties van beide landen krijgen de mogelijkheid hun zegje te doen over de ongeregeldheden, waarna de commissie een uitspraak zal doen, meldt persbureau Reuters. De straf kan variëren van een ‘tik op de vingers’ tot uitsluiting van deelname aan het EK 2012. Beide landen hebben na de uitspraak drie dagen de tijd om een beroep aan te tekenen.

Vermoedelijk kan Servië zich voorbereiden op een fikse sanctie, aangezien UEFA-voorzitter Michel Platini eerder liet weten dergelijk supportersgeweld niet te tolereren. “Ik heb teveel vervelende herinneringen aan geweld in de voetballerij”, tekende Platini op. “Iedereen weet dat de UEFA een zero tolerance-beleid aanhangt als het gaat om geweld in de stadions.”

Bezig met laden …