voetbalzone

Italië heeft niets aan overwinning; Engeland eindigt onderaan in groep

Bart Kruyt24 jun 2015, 22:38
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2015, 22:38
Advertentie

Het EK voor spelers onder de 21 jaar is voor zowel Italië als Engeland tot een pijnlijk einde gekomen. De Italianen bleken te sterk te zijn voor hun leeftijdsgenoten uit Engeland (1-3) en omdat Jong Portugal kort voor tijd nog op voorsprong stond tegen Jong Zweden, leek Italië de volgende ronde te bereiken. De spelers stonden kort voor het eindsignaal al voor de dug-out, klaar om feest te vieren, maar hoorden vervolgens dat Simon Tibbling de 1-1 had gemaakt voor Zweden.

voetbalzone

Door de remise tussen Portugal en Zweden gaan deze landen naar de knock-outfase en is het toernooi voor Italië en Engeland voorbij. Verrassend, omdat zeker de Engelsen vooraf gezien werden als een van de kandidaten om het EK te winnen. Bondscoach Gareth Southgate kon beschikken over onder meer Jack Butland, John Stones, Danny Ings en Harry Kane, maar door de nederlaag tegen Italië is Engeland onderaan geëindigd in de groep. Italië finishte als derde, met evenveel punten als Zweden. Het onderling resultaat was echter in het voordeel van de Scandinaviërs.

Andrea Belotti opende woensdagavond de score, door Butland na een geweldige pass van Domenico Berardi kansloos te laten met een volley. Slechts een minuut later stond het ook al 0-2, via Marco Benassi, en dus moest Engeland in de achtervolging. De ploeg kreeg nog wel wat mogelijkheden, via bijvoorbeeld Kane en Nathan Redmond, maar toen Benassi in de tweede helft de 0-3 tegen de touwen kopte, was de wedstrijd beslist. In blessuretijd wist Redmond met een fraaie treffer nog wel de Engelse eer te redden.

Bezig met laden …