voetbalzone

'Italië kon de bal nog geen drie keer overspelen'

Matthijs van Laar16 jun 2013, 14:22
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2013, 14:22
Advertentie

Luuk de Jong windt er geen doekjes om: het jeugd-EK in Israël is mislukt. Jong Oranje had goede hoop zich voor de derde keer in de historie te kronen tot beste jeugdploeg van Europa, maar ging zaterdag schlemielig met 0-1 onderuit tegen Italië. De spits, die zelf niet zijn beste wedstrijd speelde, baalt met name van de manier waarop de nederlaag tot stand kwam.

/

De speler van Borussia Mönchengladbach ondervond op het veld dat Nederland de sterkere van de twee was. “Eigenlijk waren we de hele wedstrijd beter, dit was een van onze beste optredens op dit EK. We waren zó dominant, hadden zo veel balbezit”, verklaarde hij na afloop in gesprek met TC Tubantia. Wat Jong Oranje echter niet lukte, deden de Italianen in de slotfase wel: Fabio Borini nam de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening.

Het steekt De Jong dat Nederland niet daarvoor al afstand nam van i Azzurrini. “We zaten er steeds heel kort op, die Italianen konden de bal nog geen drie keer naar elkaar overspelen.” Van kritiek op invaller Mike van der Hoorn, die zich de Italiaanse treffer mocht aanrekenen, wil hij echter niks weten. “We hebben als team gefaald, want we scoorden zelf niet.”

Bezig met laden …