Italië ontdoet zich na schitterend eigen doelpunt van Uruguay

Gijs Freriks07 jun 2017, 22:37
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2017, 22:37

De nationale ploeg van Italië heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen Uruguay winnend afgesloten. De nummer twaalf van de FIFA-wereldranglijst had woensdagavond aan doelpunten van José María Giménez (eigen treffer), Eder en Daniele De Rossi genoeg om een Uruguay zonder Luis Suárez, Edinson Cavani en Diego Godín op de knieën te krijgen (3-0).

Giampiero Ventura liet Italië opnieuw in een 4-2-4-systeem spelen en had basisplaatsen ingeruimd voor onder anderen Claudio Marchisio, Gianluigi Donnarumma en Leonardo Spinazzola. Laatstgenoemde maakte zijn debuut, Donnarumma speelde zijn tweede interland en Marchisio kwam voor het eerst in zeventien maanden weer in actie voor zijn land. I Azzurri kwamen al na zeven minuten op voorsprong in Nice: Giménez volleerde de bal per ongeluk in zijn eigen doel nadat Andrea Belotti een lange pass van Lorenzo Insigne in het strafschopgebied met zijn borst had gecontroleerd.

Insigne, Belotti, Ciro Immobile en Antonio Candreva kregen in het vervolg nog mogelijkheden om er 2-0 van te maken, maar doelman Fernando Muslera hoefde voor rust niet nog eens te vissen. Een smet op de eerste helft was het uitvallen van Marchisio, die zich moest laten vervangen door Riccardo Montolivo. Over een groot deel van de tweede helft kon Ventura onmogelijk tevreden zijn, want zijn Italië speelde zwak en had geluk dat een doelpunt van Martín Cáceres na ruim een uur spelen werd afgekeurd.

De verdediger van Southampton kopte prachtig raak uit een vrije trap, maar had Montolivo in de rug geduwd en dus ging het Uruguayaanse feest niet door. In het laatste halfuur kreeg met name Italië nog enkele mogelijkheden om te scoren, maar Eder kopte net naast na een voorzet van Spinazzola en Muslera had een antwoord op een krullend schot van Stephan El Shaarawy. Het zou echter toch nog 2-0 en zelfs 3-0 worden: Eder kopte van dichtbij raak na een hard schot van Manolo Gabbiadini en De Rossi benutte een strafschop.