voetbalzone

Italië reageert geschokt: 'Volledig juist dat al het voetbal is afgelast'

Matthijs van Laar14 apr 2012, 21:24
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2012, 21:24
Advertentie

In Italië is logischerwijs zeer geschokt gereageerd op het overlijden van Piermario Morosini. De speler van Livorno overleed tijdens het competitieduel met Pescara aan een hartaanval of een herseninfarct. Volgens de doktoren die de 25-jarige speler probeerden te reanimeren, was het onbegonnen werk. “Ook een defibrillator had hem niet kunnen redden.” Ondertussen stromen vanuit heel Italië de steunbetuigingen binnen.

Bij de reddingsoperatie ging volgens Italiaanse media aanvankelijk het nodige mis. Zo blokkeerde een politievoertuig de doortocht van de catacomben naar het veld, waardoor het lastig was voor de artsen om ter plaatse te komen. Ernesto Sabatini, ploegarts bij Pescara, liet weten dat medische interventie weinig uit had gemaakt. “Een defibrillator zoekt naar elektrische impulsen. Als die er niet zijn, dan werkt de machine niet. Dat was bij Morosini het geval.”

“We hebben hem een uur lang proberen te reanimeren, eerst handmatig en later met diverse instrumenten, maar we konden niks meer doen”, voegt de behandelend arts uit het ziekenhuis van Pescara daar aan toe. “Wij kunnen niet zeggen of zijn dood het gevolg is van hersen- of hartfalen. De autopsie zal uitsluitsel moeten geven.”

Milan-middenvelder Mark van Bommel reageerde na het horen van het nieuws aangeslagen. “Het grijpt je natuurlijk aan”, zei hij. Internazionale-aanvoerder Javier Zanetti liet zich in dezelfde soort bewoordingen uit. “We zijn diep geschokt door wat er is gebeurd. Iedereen is volledig van de kaart. Dit is een ongekende situatie en het is volledig juist dat alles is afgelast. Namens mijn ploeggenoten wil ik laten weten dat onze gedachten en steun met zijn naasten zijn.”

Bezig met laden …