voetbalzone

Italië reist gewoon af naar Noord-Ierland ondanks autobom

Robert Smid05 okt 2010, 14:42
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2010, 14:42
Advertentie
/

De gemoederen in Noord-Ierland lijken weer hoog op te lopen. Het land, dat de afgelopen jaren werd verscheurd door een burgeroorlog, lijkt weer onrustig te worden nadat er in de Noord-Ierse stad Londonderry dinsdag een autobom tot ontploffing werd gebracht. Er vielen geen gewonden, maar er ontstond wel een grote ravage rondom de plek van de bom.

Ondanks de dreigende situatie is Italië wel van plan om af te reizen naar het land voor het EK-kwalificatieduel met Noord-Ierland. “De Italiaanse voetbalbond is druk bezig om informatie te verzamelen over de stand van zaken en die houdt ons op de hoogte. We blijven in elk geval kalm”, zo liet bondscoach Cesare Prandelli in een eerste reactie weten tegenover diverse media.

Nadat er jaren een burgeroorlog in Noord-Ierland woedde, werd er in 1998 een vredesakkoord getekend. Sinds enkele dagen hebben enkele groepen zich echter weer tegen de huidige autoriteiten gekeerd en zijn er meerdere ontploffingen geweest. Zij willen graag dat de Britse controle op het land stopt.

Bezig met laden …