voetbalzone

'Italië speelt niet geweldig, maar ze waren waarschijnlijk wel beter'

Matthijs van Laar27 jun 2016, 21:26
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2016, 21:26
Advertentie
/

Titelverdediger Spanje sneuvelde maandagavond in de achtste finales van het EK tegen Italië. Bondscoach Vicente del Bosque vond desondanks dat er weinig aan te merken was op de prestaties van zijn elftal, dat in het Stade de France met 2-0 klop kreeg.

“We hebben goed gespeeld”, verklaarde Del Bosque na de wedstrijd. “We hadden het achterin echter heel erg lastig. De Italianen waren op fysiek vlak waarschijnlijk beter. Ze spelen niet geweldig, maar ze zijn sterk in de lucht, spelen met veel kracht en er ze zijn altijd dreigend. We hebben van alles geprobeerd, maar het mocht niet baten.”

Andrés Iniesta kon niks anders dan zich neerleggen bij het teleurstellende resultaat. “We zullen dit moeten accepteren”, zei hij in gesprek met Telecinco. “Italië was het meest effectief op de beslissende momenten in de wedstrijd”, concludeerde de routinier.

Del Bosque weet nog niet of hij aanblijft als bondscoach. "Dat moet ik met de voorzitter van de bond bespreken'', zo besloot de bondscoach, die met Spanje in 2010 de wereldtitel won en twee jaar later ook de Europese titel. "Ik heb eerder met hem gesproken, maar heb toen nog geen ja of nee gezegd."

Bezig met laden …