voetbalzone

Italië tussen hoop en vrees: ‘Dit was een verdiend verlies voor ons’

Erik van Dam20 jun 2014, 20:23
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2014, 20:23
Advertentie

Toen de loting voor het WK 2014 erop zat, wist Italië dat het een pittige groepsfase tegemoet zou gaan. La Squadra Azzurra werd gekoppeld aan Uruguay, Engeland en Costa Rica en was met name bevreesd voor die eerste twee landen. Wonderlijk genoeg is Costa Rica echter het eerste team uit Groep D dat zich heeft weten te plaatsen voor de achtste finales van het toernooi in Brazilië.

voetbalzone

De Midden-Amerikanen wonnen al met 1-3 van Uruguay en bonden vrijdagavond ook de Italianen met 0-1 aan de zegekar. Bondscoach Cesare Prandelli van Italië baalt flink van het verlies, maar geeft toe dat de Costa Ricanen wel verdiend wonnen. “Zij waren een stuk agressiever en speelden met meer passie”, sprak Prandelli na de wedstrijd aan RAI. “We wisten dat dit een pittige groep zou worden en dat het waarschijnlijk zou aankomen op de laatste wedstrijd tegen Uruguay.”

De verwachtingen van de bondscoach zijn uitgekomen, want het komt nu inderdaad aan op de ontmoeting met de Uruguayanen. Die zijn nog niet zeker van de achtste finales en Italië dus evenmin. Costa Rica is door en Engeland ligt eruit. “We hadden gedacht dat we de derde middenvelder vandaag konden vinden, maar dat lukte geen moment. Hadden we hier gescoord, dan was het wellicht een andere wedstrijd geworden”, sprak Prandelli.

“Deze nederlaag hebben we gewoon verdiend. We hadden wel een wedstrijdplan, maar Costa Rica speelde heel slim en sloot de linies goed: er kwam geen pass aan. Of we nu bang zijn voor Uruguay? Nee. We zullen gewoon onze energie moeten hervinden”, aldus de bondscoach. Vier jaar geleden werd Italië uitgeschakeld in de groepsfase: het werd toen vierde in een groep met Paraguay, Slowakije en Nieuw-Zeeland.

Bezig met laden …