voetbalzone

Italië verslaat dwerg en wint voor eerst in anderhalf jaar oefenduel

Daniel Cabot Kerkdijk31 mei 2013, 22:41
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2013, 22:41
Advertentie

Italië heeft voor het eerst sinds 11 november 2011 (0-2) een oefenwedstrijd in een zege omgezet. De ploeg van Cesare Prandelli, die zich prepareert voor de Confederations Cup in Brazilië, was vrijdagavond te sterk voor voetbaldreumes San Marino en won met 4-0 in Bologna. De derde treffer was hét hoogtepunt van de vriendschappelijke wedstrijd in Stadio Renato Dall’Ara; Andrea Pirlo schoot een vrije trap op prachtige wijze in de kruising.

/

De enclave San Marino wordt omringd door Italië en donderdag lukte het de ploeg van Giampaolo Mazza ook niet om zich te ontworstelen aan la Squadra Azzurra, dat na zeven zegeloze oefenwedstrijden weer eens wist te winnen. Het liep al snel storm voor het doel van keeper Aldo Simoncini, die zijn doel tot het halfuur echter wel met kunst- en vliegwerk schoonhield. Hij redde al vroeg op een inzet van debutant Giacomo Bonaventura en ook Alberto Gilardino werd door de sluitpost van een doelpunt onthouden. De Italianen sloegen vanaf het kwartier wel tweemaal toe in Noord-Italië.

De treffers van Christian Maggio en Gilardino werden vanwege buitenspel echter afgekeurd door de Maltese arbitrage. Na een half uur was het wel raak voor de Italië, want Andrea Poli schoof op aangeven van Alessandro Diamanti de openingstreffer binnen. I Azzurri, die voor de Confederations Cup eerst nog een oefenduel met Haïti en een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië spelen, joegen met volharding naar de margeverdubbeling en die kwam er drie minuten na de 1-0; een rebound van Gilardino.

San Marino hield met twee tegentreffers de schade tot de rust beperkt, maar boog kort na de pauze diep voor Pirlo, die met zijn handelsmerk de score naar 3-0 tilde. De viervoudig wereldkampioen voerde hierna wat wissels door en ook Mario Balotelli kwam in de ploeg. De spits van AC Milan was echter niet gelukkig in de afwerking, want hij trof driemaal het houtwerk. Italië scoorde nog wel, want tien minuten voor tijd tekende Aquilani met een intikker voor de 4-0 en de eindstand in Bologna. Italië richt zich nu eerst op het kwalificatieduel met Tsjechië van volgende week zaterdag.

Bezig met laden …