voetbalzone

Italië verslaat Zuid-Korea en zit in kwartfinale

10 aug 2008, 15:51
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2008, 15:51
Advertentie
Italië heeft ook zondag aangetoond tot één van de kanshebbers te behoren voor Olympisch goud. In navolging van Honduras kreeg ook Zuid-Korea drie treffers om de oren van de formatie van Pierluigi Casiraghi: 3-0. In de kwartfinale speelt Italië tegen de nummer twee van groep C, hoogstwaarschijnlijk België.

Na een veelbelovende start van beide ploegen bracht Italië het scorebord al na een kwartier spelen in beweging. Doelman Jung Sung-Ryong had wel antwoord op een schot van Tomasso Rocchi, maar was kansloos op de rebound van Giuseppe Rossi. De tweede treffer viel niet veel later. Sebastian Giovinco gaf de bal mee aan Marco Motta en uit diens voorzet maakte Rocchi dit keer geen fout.

Nog voor rust leek Zuid-Korea de achterstand te verkleinen, maar een kopbal van Park Chu-Young trof tot groot genoegen van de Italiaanse goalie Emilian Viviano de lat. Ook na de hervatting had Italië het betere van het spel, maar het laatste zetje tegen de bal ontbrak. Door het overwicht besloot Casiraghi de doelpuntenmakers en Giovinco naar de kant te halen met oog op het derde groepsduel tegen Kameroen.

In de slotfase kwamen de Azzurrini toch nog tot scoren. Robert Acquafresca brak door op rechts en gaf de bal voor op Riccardo Montolivo. De eerste inzet van de middenvelder van Fiorentina belandde op de paal, maar in de rebound maakte hij geen fout. Zuid-Korea heeft nog een kleine kans om ten koste van Kameroen door te bekeren.
Bezig met laden …