voetbalzone

Italië weer in de ban van voetbalschandaal: topman wil Serie B ‘fixen’

Thijs Post14 feb 2015, 11:45
Laatst bijgewerkt: 14 feb 2015, 11:45
Advertentie
voetbalzone

Italië is maar weer eens in de ban van een voetbalschandaal. Claudio Lotito, topman bij de Italiaanse voetbalbond en tevens eigenaar van Lazio, probeert het competitieverloop van de Serie B te beïnvloeden. Dat blijkt uit afgeluisterde telefoongesprekken die in handen zijn van de krant La Repubblica.

De clubs Carpi en Frosinone doen het uitstekend in de Serie B en zeker koploper Carpi is goed op weg naar promotie. Lotito vindt die clubs echter te klein voor de Serie A; beide verenigingen trekken bij thuiswedstrijden slechts een paar duizend fans. Ook voor de televisie zijn de clubs niet interessant.

Lotito is bereid om over te gaan tot het fixen van wedstrijden om de clubs niet te laten promoveren, zo is uitgelekt. Het schandaal is aan het licht gekomen door toedoen van Ischia, een club uit de derde divisie die naar eigen zeggen al geruime tijd wordt gechanteerd en geïntimideerd door Lotito. Ischia nam gesprekken op en lekte deze naar La Repubblica, dat meldt de komende dagen met meer informatie te komen.

Bezig met laden …