Ivan PerisicImago

‘Ivan Perisic gaat bij PSV op andere positie spelen dan rugnummer doet vermoeden’

Wessel Antes19 sep 2024, 10:40
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2024, 10:40
Advertentie

Ivan Perisic (35) moet worden gezien als de vervanger van Hirving Lozano (29), weet transferjournalist Mounir Boualin. De Eindhovenaren hebben pas contact opgenomen met de ervaren Kroaat toen bleek dat de Mexicaanse aanvaller langer uit de roulatie is dan gedacht. PSV ziet in Perisic eerder een buitenspeler dan een optie voor de linksbackpositie.

De link tussen Perisic en PSV werd dinsdagochtend plotseling gelegd door transferjournalist Fabrizio Romano. Een dag later werd de 136-voudig international al gepresenteerd in Eindhoven.

Veel mensen dachten direct na het nieuws van Romano dat Perisic gehaald werd om Peter Bosz van extra opties op de linksbackpositie te voorzien, maar de vork lijkt anders in de steel te zitten.

“PSV nam contact op met Ivan Perisic nadat duidelijk was dat Lozano er de komende tijd uit ligt”, weet de rondom de Eindhovense club goed ingevoerde Boualin. “De Kroaat wordt gezien als stand-in van Bakayoko.”

Boualin laat weten dat Perisic indien nodig ook als linksback kan spelen, maar het lijkt erop dat hij zijn wedstrijden namens PSV vooral voorin gaat spelen. Lozano, die momenteel kampt met een spierblessure, voegt zich op 1 januari 2025 bij San Diego FC, een nieuwe club in de Major League Soccer.

Perisic speelt zijn wedstrijden het liefst vanaf de linkerflank, maar daar heeft PSV met Noa Lang en Couhaib Driouech al een dubbele bezetting. Op de rechterflank moet hij als alternatief gelden voor Johan Bakayoko.

PSV maakte woensdag bekend dat Perisic zijn wedstrijden met rugnummer 5 gaat spelen. Dat nummer wordt normaliter vaak toegewezen aan linkervleugelverdedigers. In het geval van Perisic lijkt dat dus echter niet zo te zijn.

Bezig met laden …