voetbalzone

Ivanovic houdt deur voor EK-kwalificatiewedstrijden op een kier

Bart Kruyt31 aug 2010, 17:31
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2010, 17:31
Advertentie

De blessure van Branislav Ivanovic is niet alleen voor Chelsea een aderlating maar ook voor de nationale ploeg van Servië. De verdediger, die door een rugblessure zes weken uit de roulatie is, is een sterkhouder in de selectie van het Balkanland en mist de EK-kwalificatieduels met de Faroër Eilanden en Slovenië. Ivanovic zelf houdt deelname aan het duel met Slovenië echter nog op een kier.

/

“Ik heb Chelsea gevraagd me toch te mogen melden bij het team van Servië, hoewel ik wel wist dat ik niet zou kunnen spelen”, vertelt de verdediger dinsdag op de website van de Servische voetbalbond. “Er is een hele kleine kans dat ik tegen Slovenië toch zou kunnen spelen, maar dat is zeer onwaarschijnlijk omdat de herstelperiode eigenlijk zes weken duurt.”

Ivanovic werd door Chelsea-trainer Carlo Ancelotti in de tweede speelronde naar de kant gehaald tijdens de competitiewedstrijd tegen Wigan Athletic; de Serviër klaagde toen al over pijn aan zijn rug. De kwetsuur komt ook de Londenaren slecht uit, want door het vertrek van Ricardo Carvalho naar Real Madrid heeft Ancelotti met John Terry en Alex slechts twee ervaren centrale verdedigers tot zijn beschikking.

Bezig met laden …