Ivanovic kopt Chelsea in verlenging naar Wembley

Gijs Freriks27 jan 2015, 22:14
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2015, 22:14

Chelsea speelt op 1 maart de finale van de Capital One Cup. De Londenaren waren dinsdagavond na verlenging met 1-0 te sterk voor Liverpool en dat was na het gelijkspel op Anfield voldoende om door te bekeren naar de eindstrijd op Wembley. Chelsea neemt het in de finale op tegen Tottenham Hotspur of derdeklasser Sheffield United.

De start van de wedstrijd was veelbelovend op Stamford Bridge. Beide ploegen hanteerden een bijzonder hoog tempo en Chelsea claimde na een vermeende handsbal van Lucas een strafschop, terwijl aan de overkant Philippe Coutinho en Raheem Sterling voor gevaar zorgden. Na twaalf minuten kwamen the Blues en the Reds allebei een keer goed weg, want Diego Costa werd niet bestraft voor een vermeende schop tegen Emre Can en even later ontsnapte Liverpool aan een strafschop, toen Costa door Martin Skrtel leek te worden aangetikt in het zestienmetergebied.

Na het eerste kwart van de wedstrijd werden er voor het eerst serieuze mogelijkheden gecreëerd. Eden Hazard kon net niet bij een voorzet van Branislav Ivanovic komen en aan de overzijde knalde Alberto Moreno tegen de handpalmen van Thibaut Courtois. Net als op Anfield onderscheidde de Belgische doelman zich dinsdagavond, want vijf minuten na de kans van Moreno hield hij ook Coutinho met een redding met de voet van scoren af. Liverpool was over het geheel bezien de betere ploeg, maar kwam niet tot scoren. In de slotfase van de eerste helft was Oscar nog even gevaarlijk.

Al gauw in de tweede helft trok Diego Costa overigens opnieuw de aandacht, toen hij na een overtreding per ongeluk op het glijdende been van Skrtel ging staan. De Braziliaanse Spanjaard ging wederom vrijuit. Liverpool kreeg het rondom het uur steeds moeilijker met Chelsea en de kansen waren dan ook voor de thuisploeg: Eden Hazard schoot na een dribbel rakelings naast en de andere Belgische keeper Simon Mignolet voorkwam even later tot twee keer toe een treffer van Costa. Manager Brendan Rodgers greep in en bracht Mario Balotelli binnen de lijnen, die voor meer balvastheid moest zorgen.

Chelsea moest het moordende tempo waarin het in het grootste gedeelte van de tweede helft speelde, naarmate het duel vorderde toch laten varen en daardoor kreeg Liverpool weer wat meer grip. Beide partijen kregen in de slotfase nog enkele kansjes en het duel kon dan ook alle kanten op, maar een goal bleef uit. In de verlenging sloeg de formatie van José Mourinho al gauw toe, want na vier minuten kopte Branislav Ivanovic de bal na een vrije trap van Willian tegendraads tegen de touwen. Liverpool deed hierna wat het kon, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.