Ivoorkust herstelt zich ten koste van Servië

10 aug 2008, 15:56
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2008, 15:56
Ivoorkust is de nederlaag in de eerste groepswedstrijd tegen Argentinië alweer vergeten. De Afrikaanse formatie was zondag met 2-4 te sterk voor Servië, dat daardoor vrijwel geen uitzicht meer heeft om door te bekeren. Roda JC-aanvaller Sekou Cissé opende de score en schreef daarmee zijn tweede Olympische doelpunt achter zijn naam.

In een levendig duel in Shanghai deed de ploeg van Gerard Gili er alles aan om als winnaar van het veld te stappen. Al na vier minuten spelen was Cissé verantwoordelijk voor de openingstreffer, nadat hij goed voorbereidend werk van Gervinho afrondde. De gelijkmaker viel echter al snel. Een uitstekende pass van Alexsandar Zivkovic werd door Miljan Mrdakovic koelbloedig binnengeschoten.

Na het eigen doelpunt van Slobodan Rajkovic, die tegen Australië nog had gescoord, deed Ivoorkust het vooral in de tweede helft rustig aan. De supporters werden echter wakker geschud door een knal van Salomon Kalou op de lat en zagen even later hoe de speler van Chelsea de bal na een combinatie met Gervinho tegen de touwen schoot.

Eén minuut voor tijd verzorgde Djorde Rakic met een rake kopbal de aansluitingstreffer, maar diep in blessuretijd bekroonde Gervinho zijn uitstekende wedstrijd met een doelpunt. Servië moet in de laatste wedstrijd winnen van Argentinië en hopen op een misstap van Ivoorkust tegen Australië om door te bekeren.