voetbalzone

Ivorianen en Eriksson gepikeerd na verplaatsing oefeninterland

Erik van Dam29 mei 2010, 22:57
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2010, 22:57
Advertentie

Het nationale team van Ivoorkust en bondscoach Sven-Göran Eriksson hebben zaterdag geweigerd de nationale en internationale pers te woord te staan, nadat werd besloten de locatie van de oefeninterland met Paraguay te wijzigen. De verplaatsing van Tholon naar Évian schoot de Afrikaanse selectie en hun Zweedse coach in het verkeerde keelgat.

/

Het Franse persbureau AFP meldt zaterdag dat de wedstrijd, die voor zondag gepland staat, op verzoek van Paraguay elders wordt gespeeld. Aanvankelijk zou de krachtmeting worden afgewerkt in Thonon-les-Bains in Zuid-Frankrijk, maar de Paraguayanen achtten de grasmat daar van een erbarmelijke kwaliteit.

De organisatoren van de wedstrijd kozen er daarom voor de wedstrijd te verplaatsen naar Evian-les-Bains. De Ivoriaanse afvaardiging baalde ervan dat de beslissing niet overlegd was. De ploeg en technische staf kwam dan ook een uur te laat opdagen voor de training op zaterdag. Ondanks onderhandelingen met wedstrijdofficials weigerden de Ivorianen ook maar één medium te woord te staan. Zowel Ivoorkust als Paraguay is volgende maand actief op het WK.

Bezig met laden …