voetbalzone

Iwelumo verlaat Wolverhampton voor degradant Burnley

Erik van Dam01 jun 2010, 19:26
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2010, 19:26
Advertentie

Chris Iwelumo is na de zomer actief voor Burnley. De degradant uit de Engelse Premier League verzekerde zich dinsdag van de diensten van de 31-jarige spits. De Schot tekende een tweejarig contract op Turf Moor, zo bevestigt Burnley via de officiële kanalen. Iwelumo deed al bij acht verschillende vereniging in Engeland ervaring op.

“Ik hoorde dat de club interesse had en van daaruit ontwikkelde het zich eigenlijk”, laat Iwelumo weten. “Alles is nu rond en ik ben dankbaar dat ik hier ben. Ik heb veel gevoetbald, maar heb het laatste anderhalf jaar een vervelende tijd meegemaakt, onder meer door acht maanden geblesseerd te zijn. Om nu het Championship weer in te gaan, moet ik volledig fit zijn en die kans heb ik eerder niet gekregen.”

Iwelumo speelde in het verleden onder meer voor Stoke City, Colchester United, Charlton Athletic, Bristol City en Wolverhampton Wanderers. Vier keer kwam hij uit voor een club die promotie afdwong. Zijn meest productieve seizoen dateert van drie jaar geleden, toen Iwelumo achttien doelpunten noteerde namens Colchester.

Bezig met laden …