voetbalzone

‘Ja, ik had naar Real en Barça gekund, maar Newcastle waardeerde me’

Peter Nusselder26 dec 2014, 13:27
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2014, 13:27
Advertentie

Bij Newcastle United laat Ayoze Pérez dit seizoen zien dat hij het niveau in de Premier League makkelijk aankan. De 21-jarige spits kwam afgelopen zomer over van Tenerife, waar hij in de Segunda División speelde, en doet het goed in het St James’ Park. De jeugdige Spanjaard is blij met zijn keuze voor the Magpies, al had hij in eigen land naar een topclub gekund.

voetbalzone

“Ja, er was veel serieuze belangstelling, vooral van Real Madrid”, erkent Pérez in de Engelse media. “Daarnaast toonden Barcelona en FC Porto interesse. Maar als ik bij een van die clubs getekend zou hebben, had ik nu dan in hun eerste elftal gevoetbald?”, vraagt de Spaans jeugdinternational zich af. “Het is niet ondenkbaar dat ik in een B-elftal beland was.”

“Daarom leek het me de juiste beslissing om naar een grote Premier League-club te gaan”, verklaart Pérez zijn keuze voor Newcastle. “Ik was meteen gecharmeerd van de wijze waarop zij me benaderden, waarop ze me behandelden en waardeerden”, maakt de aanvaller duidelijk. Pérez en zijn ploeggenoten gaan vrijdagmiddag op Old Trafford op bezoek bij Manchester United.

Bezig met laden …