voetbalzone

‘Jaarsalaris van veertig miljoen euro netto ligt klaar voor Touré in China’

Peter Nusselder03 feb 2016, 10:11
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2016, 10:11
Advertentie

Het is de vraag of er voor Yaya Touré nog toekomst is bij Manchester City. De 32-jarige middenvelder wordt al geruime tijd in verband gebracht met een vertrek uit het Etihad Stadium en zijn situatie wordt er niet rooskleuriger op, nu bekend is dat Josep Guardiola de nieuwe City-trainer wordt.

voetbalzone

De huidige Bayern München-coach was tussen 2008 en 2012 werkzaam voor Barcelona en was in 2010 van mening dat er voor Touré geen plaats meer was bij de Catalanen, waarop de Ivoriaans international naar the Citizens vertrok. Het is zeer twijfelachtig of het komende zomer van een hereniging komt tussen Guardiola en Touré, zeker nu de middenvelder naar China schijnt te kunnen.

Engelse media melden dat de routinier een bijzonder lucratief voorstel heeft ontvangen; er zitten naar verluidt minstens drie clubs achter Touré aan, waaronder Jiangsu Suning. Daar zou de Ivoriaan jaarlijks een bedrag van veertig miljoen euro netto kunnen gaan verdienen. Met een weeksalaris van ruim 750.000 euro zou dat meer dan een verdubbeling zijn van wat de middenvelder nu bij City incasseert.

Bezig met laden …