voetbalzone

Jaimy Vanenburg, dochter van oud-voetballer Gerald, op 32-jarige leeftijd overleden

Siep Engelen06 aug 2024, 19:38
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2024, 19:53
Advertentie

Jaimy Vanenburg, dochter van oud-voetballer Gerald Vanenburg, is maandag op 32-jarige leeftijd overleden. Dat meldt haar familie via Instagram. Jaimy kampte al haar hele leven met bronchiëctasieën, een longziekte. Dat is haar uiteindelijk ook fataal geworden.

Al haar leven kampte ze met bronchiëctasieën, waardoor ze een verminderde longfunctie heeft. In 2021 werkten haar longen nog maar voor 32 procent, maar in overleg met doktoren werd ze zwanger en in 2022 werd haar kindje Len geboren. Daarna ging de gezondheid van Jaimy weer achteruit en belandde ze zelfs enige tijd in een coma.

In 2023 ontstond er nieuwe hoop toen Jaimy een dubbele longtransplantatie kreeg en goede stappen zette in haar herstel. In de zomer van dat jaar volgde echter een nieuwe klap, toen er kwaadaardige kankercellen werden gevonden, die ook in haar hersenen bleken te zitten.

Jaimy onderging een traject vol met chemo’s en kreeg een hartstilstand. Toch werd ze begin dit jaar kankervrij verklaard. Echter kon ze door de chemokuur minder medicatie slikken tegen haar longziekte, wat resulteerde in een acute afstoting. Haar longen werkten nog maar voor 22 procent en daar kwam ze niet meer bovenop.

Haar vader Gerald, die in 1988 met het Nederlands elftal Europees kampioen werd, deelt een foto met zijn hand om die van zijn dochter. “Met intens verdriet en met een onbeschrijfelijk gevoel van pijn hebben wij onze engel en lieve dochter Jaimy moeten laten gaan”, schrijft Gerald.

“Ze was een en al positiviteit maar daarbovenop vooral een enorme strijder. Wij gaan ervoor zorgen dat haar naam nooit vergeten wordt.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!