voetbalzone

Jaliens en AEK Athene praten nog altijd over samenwerking

Erik van Dam23 aug 2010, 22:40
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2010, 22:40
Advertentie

De kans dat Kew Jaliens vertrekt bij AZ, is nog steeds aanwezig. De 31-jarige verdediger heeft er zes seizoenen bij de Alkmaarders opzitten, maar is op een zijspoor beland. Een week geleden was de interesse nog ‘pril’ te noemen, inmiddels spreekt zaakwaarnemer Edward Burleson van een ‘informeel contact’. “De club heeft zich nog niet officieel gemeld bij AZ", benadrukt de belangenbehartiger aan RTVNH.

/

“Als er nog iets gebeurt, dan is dat voor aanstaande woensdag. Dan eindigt de transferperiode”, geeft Burleson te kennen. De Nederlandse transfermarkt sluit op 31 augustus haar deuren; of die in Griekenland mogelijk eerder eindigt, is niet duidelijk. Jaliens speelde sinds zijn komst naar Alkmaar in 2004 158 officiële wedstrijden voor AZ.

Trainer Gertjan Verbeek maakte twee keer negentig minuten gebruik van hem in de Europa League-duels met IFK Göteborg, maar in de competitie en tegen FK Aktobe speelde Jaliens niet. Zaakwaarnemer Burleson ziet een transfer nog niet snel plaatsvinden. “Het is altijd lastig. Jaliens heeft nog een contract voor twee jaar, dus er moet wat tegen over staan.” Volgens het regionale medium beschikt AEK over weinig financiële ruimte.

Bezig met laden …