James in bloedvorm bezorgt Monaco zege en evenaart Zlatan met assists

Gijs Freriks14 dec 2013, 20:49
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2013, 20:49

James Rodríguez is in bloedvorm. El Pibe was in de laatste drie duels met twee assists belangrijk en bereidde zaterdagavond tegen Guingamp ook twee doelpunten voor. AS Monaco won met 0-2 en blijft daarmee in het spoor van koploper Paris Saint-Germain, dat twee punten meer heeft. James staat dit seizoen op zeven assists en is daarmee met Zlatan Ibrahimovic de belangrijkste aangever in de Ligue 1.

/

Radamel Falcao werd op 24 november in het duel met Nantes al na een uur naar de kant gehaald. Van een blessure was toen geen sprake, maar de laatste drie duels miste el Tigre wel vanwege een bovenbeenblessure. De Monegasken wonnen vervolgens van Stade Rennes (2-), Nice (0-3) en Ajaccio (1-0) en hadden de Colombiaanse spits ook zaterdag niet nodig. Zijn vervanger, Anthony Martial, opende al na vijf minuten de score tegen Guingamp. Op aangeven van James kon de achttienjarige spits raak schieten. De thuisploeg dook direct hierna gevaarlijk op voor het doel van Danijel Subasic, maar Christophe Mandanne kwam niet tot scoren. Guingamp moest na een kwart wedstrijd met tien man verder doordat Jonathan Martins Pereira zijn tweede gele kaart pakte.

James schampte met een vrije trap hierna de paal en op slag van rust verdubbelde Layvin Kurzawa de marge, door een hoekschop van de Colombiaan binnen te koppen. De wedstrijd tussen de nummer twee en één van de Ligue 2 van vorig jaar was daardoor al na één helft gespeeld in Stade du Roudourou. Monaco bleef in de tweede helft logischerwijs de bovenliggende partij. Dat leidde tot kansen voor onder anderen Jérémy Toulalan, Martial en Emmanuel Rivière, maar gescoord werd er niet meer. De ploeg van Claudio Ranieri won zijn vijfde wedstrijd op rij. Monaco speelt volgende week tegen Valenciennes.