voetbalzone

'James krijgt van Real Madrid niet de liefde die hij nodig heeft'

Matthijs van Laar29 mrt 2016, 10:02
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2016, 10:02
Advertentie
/

James Rodríguez maakte in 2014 voor tachtig miljoen euro de overstap van AS Monaco naar Real Madrid en dat geld leek aanvankelijk goed besteed. De Colombiaanse spelmaker beleefde een prima eerste jaar in het Santiago Bernabéu. Dit jaar is de klad erin gekomen, al is dat volgens de Colombiaanse oud-goalgetter Faustino Asprilla niet louter te wijten aan zijn jongere landgenoot.

Asprilla is van mening dat James in Madrid niet de aandacht krijgt die hij verdient. “Niet dat hij bij de nationale ploeg veel beter presteert dan bij Real, maar hij wordt wel belangrijk gemaakt. Dat past bij een speler met zijn kwaliteiten”, zegt hij in Marca. “Bij Real krijgt hij te weinig verantwoordelijkheid. Hij is een jonge gast, met veel talent, maar James krijgt niet de liefde die hij nodig heeft van zijn club.”

De oud-speler van onder meer Parma en Newcastle United wijt dat aan de coaches. “Onder Carlo Ancelotti liet James zijn ware gezicht zien. Dit seizoen is het allemaal minder, omdat hij door Rafael Benítez en Zinédine Zidane niet op de juiste manier wordt behandeld.” Met name Benítez staat er slecht op bij Asprilla: gedurende zijn tijd bij Napoli lag de coach ook al eens overhoop met Juan Zuniga en Duvan Zapata. “Ik denk echt dat hij iets tegen Colombianen heeft, dat is de enige verklaring die ik kan bedenken.”

Bezig met laden …