voetbalzone

James woedend op Portsmouth over het niet halen van UEFA-licentie

Robert Smid23 apr 2010, 10:15
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2010, 10:15
Advertentie
/

David James zag het wel als een sprookje. De doelman van Portsmouth heeft een belabberd seizoen gedraaid in de competitie en ook qua organisatie is de noodlijdende formatie abominabel slecht te noemen. De FA Cup-finale werd echter gehaald, waar Chelsea de tegenstander is. Mocht Portsmouth daarin verrassen, dan heeft het alsnog een prestigieuze prijs binnen. Toch zou Pompey zich dan niet kwalificeren voor Europees voetbal.

De schuldenberg van 140 miljoen euro heeft ervoor gezorgd dat Portsmouth geen Europese licentie heeft kunnen bemachtigen. James ergert zich hierdoor steeds meer aan zijn werkgever. “Ik denk dat dit ontzettend verkeerd is. Eerst worden we al troosteloos laatste, mede dankzij de financiële problemen. En nu hebben we misschien wel succes, maar kunnen we daar ook niet alles uithalen. Schandalig.”

De Zuid-Engelse club probeerde via een hoger beroep alsnog aan deze licentie te komen, maar de Engelse voetbalbond FA heeft laten weten dat Pompey hier niet voor in aanmerking komt. “Ik kan echt niet begrijpen waarom we er volgend jaar niet zouden kunnen staan. Ik denk dat wij een team hebben dat zich absoluut kan verweren tegen meerdere clubs uit de Europa League. De spelers zijn de dupe van het slechte beleid.”

Bezig met laden …