voetbalzone

‘Jammer genoeg gaat het tijdens de kwalificatie vaak mis voor Ierland’

Erik van Dam02 sep 2010, 18:34
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2010, 18:34
Advertentie

Het einde van de transferperiode heeft duidelijkheid gebracht in het leven van Robbie Keane. Ondanks interesse van onder meer Newcastle United, Liverpool en Celtic verdedigt de behendige aanvaller ook dit seizoen de kleuren van Tottenham Hotspur. Verlost van de speculaties kan Keane zich opmaken voor de komende EK-kwalificatieduels van Ierland met Armenië en Andorra.

/

“De transfergeruchten deren me niet”, vertelt Keane op het trainingskamp van de nationale ploeg aan de Britse media. “Er zullen altijd geruchten zijn en jammer genoeg kan ik daar niets aan doen. Ik kan me nu weer concentreren op het voetbal, hoewel ik de transferperiode vrij relax was. Ik denk dat alle clubs blij zijn dat ze zich weer op het voetballen kunnen richten.”

De dertigjarige Keane miste het openingsduel van Tottenham met Stoke City dankzij een knieblessure maar zegt weer goed in zijn vel te zitten. “Ik kende een goed voorseizoen en ik voel me fit en scherp. Ik wil natuurlijk eigenlijk iedere wedstrijd spelen dus ik kijk uit naar de wedstrijden van Ierland.” De honderdvoudig international beseft dat kwalificatie voor een hoofdtoernooi iedere keer weer een grote opgave is voor zijn land. “We willen altijd winnen en ons kwalificeren. Helaas, om welke reden dan ook, gaat het de laatste jaren vaak mis. Hopelijk is het nu anders.” Ierland opent de kwalificatiereeks vrijdag tegen Armenië, vier dagen later staat in Dublin Andorra op het programma.

Bezig met laden …