voetbalzone

Jan-Arie van der Heijden schuttert: ‘Maar zo’n bal moet je niet geven’

Chris Meijer15 aug 2019, 20:48
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2019, 20:48
Advertentie

Feyenoord plaatste zich donderdagavond ten koste van Dinamo Tbilisi voor de vierde voorronde van de Europa League. In de Georgische hoofdstad eindigde de return in een 1-1 gelijkspel. Dat Feyenoord een tegentreffer moest incasseren, was grotendeels te wijten aan een fout van Jan-Arie van der Heijden. Dick Advocaat ziet echter nog een schuldige aan het doelpunt van Levan Shengelia.

“Ik vind de pass van Kenneth Vermeer, met alle respect, niet best. Die geef je toch niet? Het is natuurlijk zijn fout, maar zo'n bal moet je niet geven. Hier ben ik netter”, zegt Advocaat na afloop van de wedstrijd in Tbilisi bij Veronica. Presentator Wilfred Genee vraagt of Advocaat als trainer in de kleedkamer wel tekeer was gegaan. “Dat lijkt me wel.

“Aan de andere kant: als ze die gasten niet een beetje geholpen hadden, hadden ze nooit gescoord. Wat kan voetbal vervelend zijn als je hier anderhalf uur naar moet kijken. Slechter dan dit kan niet”, voegt Johan Derksen toe. Snel na de openingstreffer maakte Eric Botteghin vanuit een hoekschop de gelijkmaker, waardoor het duel in een 1-1 gelijkspel eindigde. Advocaat: “Troosteloze wedstrijd, maar een goed resultaat.”

Later op de avond krijgt Feyenoord te weten wie de tegenstander wordt in de vierde voorronde, als Hapoel Beër Sheva en IFK Norrköping tegenover elkaar staan. De heenwedstrijd in Zweden eindigde in een 1-1 gelijkspel. Feyenoord ontvangt Hapoel Beër Sheva of IFK Norrköping volgende week donderdag eerst in De Kuip, waarna een week later de return buitenshuis op het programma staat.

Bezig met laden …