voetbalzone

Jan Boskamp ziet stormachtige ontwikkeling: ‘Hij had het ontzettend moeilijk’

Jonathan van Haaster25 okt 2023, 18:39
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:21
Advertentie

Arne Slot is uiterst lovend over Quinten Timber. De centrale middenvelder, die woensdagavond tegen Lazio op 10 staat, heeft volgens de oefenmeester een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt. Volgens Slot heeft hij dat met name te maken aan zijn verbeterde fitheid.

Slot wordt bij RTL 7 gevraagd naar zijn 'geheim' als het gaat om het beter maken van zijn spelers. "Ik denk dat het team, de jongens elkaar echter beter maken. En waarom maken ze elkaar beter? Omdat ze alles op de hoogste intensiteit uitvoeren. En als je dat constant doet, gaan individuen er ook goed uitzien."

"Het is onze taak om ze daarop te wijzen", vervolgt Slot. "Om ze zo fit te krijgen dat ze dat voor elkaar krijgen. Dat doe je uiteraard niet alleen. Maar je moet er echt voor zorgen dat ze de teamtaken met elkaar heel goed uitvoeren. En dan geloof ik erin dat individuen vanuit daar kunnen presteren. En dat is denk ik wat je bij ons ziet."

Analist Jan Boskamp haakt vervolgens in. "Timber had het ontzettend moeilijk", begint de analist. "Maar de laatste twee maanden speelt hij écht heel goed. Ik weet nog goed dat toen ik bij je was, ik zei: 'Wat is dat?' Maar nu speelt hij echt heel goed."

Slot is het eens met de woorden van de Feyenoord-icoon. "Dat heeft er in zijn specifieke geval, en dat zie je wel bij meer spelers van ons, mee te maken dat ze fysiek ook echt een groei doormaken. Dus het is niet zozeer dat we ze moeten leren voetballen of hoe ze een bal moeten raken of passen, maar als je op dit moment bij Feyenoord onder contract staat, zie je wel dat spelers fitter worden door het programma dat wij draaien."

"En uiteraard ook met de manier van spelen. Als je constant zo agressief, hoog drukzet moet je wel heel fit zijn om dat vol te houden. Dan kan je datgene laten zien wat Quinten op dit moment laat zien, ja. Hij doet het heel goed op dit moment."

Het duel tussen Feyenoord en Lazio begint om 18:45 uur. De Italianen bezetten momenteel vier punten, ten opzichte van de drie van Feyenoord. Bij een Rotterdamse zege zetten de manschappen van Slot een belangrijke stap richting overwintering in de Champions League.

Bezig met laden …