voetbalzone

'Jan, zeiden mijn medespelers opgewekt, je moet naar de gevangenis'

Daniel Cabot Kerkdijk31 dec 2010, 06:45
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2010, 06:45
Advertentie
/

Jan Vennegoor of Hesselink kwam er in het begin van zijn avontuur in Oostenrijk al achter dat er in de Bundesliga een andere spelopvatting heerst dan in Engeland en Schotland. Het openbaar ministerie overwoog Vennegoor of Hesselink zelfs te vervolgen wegens het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel na de wedstrijd tegen SV Ried waarin opponent Stefan Lexa zwaargeblesseerd raakte.

"Ik had zelf geen idee van het hele gedoe, tot ik daags na het duel in de kleedkamer kwam om te gaan trainen", vertelt de aanvaller aan het weekblad Voetbal International. "Hé Jan, zeiden mijn medespelers opgewekt, je moet naar de gevangenis. Ik was net in Oostenrijk en wist niet wat me overkwam. Ik was tegen Lexa aangebotst en had nooit de bedoeling hem te blesseren. Hij zelf heeft ook geen aangifte gedaan, het kwam van anderen."

/

"Daarna begon het gedoe pas echt", vervolgt Vennegoor of Hesselink. "Toen ik na de training mijn mobiele telefoon aanzette, ontplofte die zowat. Het verhaal over die mogelijke vervolging stond in Nederland binnen de kortste keren op internet en iedereen wilde weten wat er aan de hand was. Uiteindelijk is de hele affaire overgewaaid, maar in die periode voelde ik me allesbehalve happy. Ik moest anders gaan spelen omdat dit een totaal andere wereld is. Ik heb Engeland en Schotland meegemaakt, waar elk duel een lijf-aan-lijf-gevecht is."

"Daar heb ik me leren wapenen. Ik ben toch al een beetje robuust en een energieke voetballer die het niet moet hebben van fijnzinnigheid. Maar hier wordt al gefloten als ik een gewoon duel aanga. Je moet netjes springen met de handjes aan de zij. Na een duel begint iedereen ook heel hard te schreeuwen alsof er ik-weet-niet-wat is gebeurd. De meeste staan overigens ook weer direct op en rennen door. Aan die andere benadering heb ik wel heel erg moeten wennen."

Bezig met laden …