voetbalzone

Janko bereikt mijlpaal en houdt Salzburg bovenaan

06 dec 2008, 18:56
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2008, 18:56
Advertentie
Marc Janko houdt maar niet op met scoren. De spits van Red Bull Salzburg, die onlangs werd uitgeroepen tot Oostenrijks voetballer van het jaar, maakte in de thuiswedstrijd tegen SV Ried zijn dertigste doelpunt van het seizoen en was eens te meer belangrijk voor zijn werkgever. De goal van Janko bleek de inleiding voor de 2-0 overwinning te zijn.

Overtuigend was het echter niet wat de equipe van Co Adriaanse liet zien. Salzburg laat de laatste tijd lang niet iedere wedstrijd oogstrelend voetbal zien, maar punten morsen doet de lijstaanvoerder nauwelijks. Een groot dankwoord gaat daarbij uit naar Janko, die met zijn vele doelpunten goud waard is voor Salzburg en toe lijkt te zijn aan een stapje hoger. De koploper van de Oostenrijkse Bundesliga zal haar spits echter niet voor het minste geringste bedrag laten gaan.

Ook zaterdagavond hielp Janko zijn ploeg over het dode punt heen. De spits, die in het eerste bedrijf nauwelijks in het stuk was voorgekomen, opende de score na ruim een uur spelen en zette Salzburg daarmee op het juiste spoor. De wedstrijd bleef echter spannend, totdat voormalig Roda-verdediger Läszló Bodnár de marge met een fraai schot van afstand verdubbelde. Salzburg, met Barry Opdam in de basis, speelde de wedstrijd vervolgens gedecideerd uit.

Dankzij de zege blijft Salzburg op kop in de Bundesliga en Janko krijgt dankzij zijn treffer bovendien de legendarische Hans Krankl weer dichter in het zicht. De voormalig topschutter van Rapid Wien maakte in het seizoen 1977/78 liefst 41 doelpunten: een record die nog altijd in de boeken staat. Janko staat na zaterdagavond op dertig treffers en heeft nog elf doelpunten nodig om het record van Krankl te laten sneuvelen. Salzburg moet dit seizoen nog vijftien wedstrijden spelen.
Bezig met laden …