Janko blijft in kleedkamer achter na doelpunt met geslachtsdeel

Bart Kruyt29 feb 2012, 21:25
Laatst bijgewerkt: 29 feb 2012, 21:25

Marc Janko maakte al drie doelpunten in vier wedstrijden voor FC Porto en was woensdagavond ook namens Oostenrijk trefzeker. Zijn doelpunten in Portugal waren al niet bijzonder moeilijk (voornamelijk intikkers); voor zijn treffer tegen Finland hoefde hij helemaal niets te doen. Het is echter goed mogelijk dat Janko het doelpunt van woensdagavond liever niet had gemaakt.

/

Na ongeveer een halfuur spelen kreeg de Finse keeper Lucas Hradecky de bal teruggespeeld van een medespeler. De doelman wilde het leder ver weg rammen, maar mikte niet hoog genoeg en schoot recht in het geslachtsdeel van Janko. De bal ging met een boogje omhoog, over de ongelukkige keeper heen. Janko hield zich sterk, maar schrok toch wel even toen David Alaba hem in de armen sprong.

De aanvaller speelde de eerste helft nog uit, maar bleef in de rust achter en werd vervangen. Het is niet duidelijk of dit te maken heeft met zijn doelpunt, of dat de Oostenrijkse bondscoach Janko sowieso al naar de kant wilde halen. Zonder de voormalig Twente-aanvaller werd het in de tweede helft nog 3-1 dankzij goals van Martin Harnik, Andreas Ivanschitz en Timo Furuholm.