voetbalzone

Janko blijft nog jaren bij Red Bull Salzburg

30 jan 2009, 10:20
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2009, 10:20
Advertentie
Half Europa kan een streep zetten door de naam van Marc Janko. De aanvaller, momenteel leider in het klassement om de Gouden Schoen, heeft vrijdag een contract tot medio 2013 bij Red Bull Salzburg ondertekend. De oorspronkelijke verbintenis van de topschutter van de Oostenrijkse Bundesliga liep tot de zomer van 2011.



"Ik heb het gevoel dat ik op een belangrijk punt in mijn carrière sta", vertelt de 25-jarige Janko vrijdag op het digitale thuis. "Continuïteit en een goede werkomgeving zijn voor mij zéér belangrijk. Alleen dan kan ik het beste uit mijzelf halen. Daarom heb ik besloten om mijn contract bij Red Bull Salzburg te verlengen."

Janko vestigde in de eerste seizoenshelft alle aandacht op zich door in de eerste twintig duels dertig doelpunten te maken. De verrichtingen van de zevenvoudig international bleven niet onopgemerkt. Met name Blackburn Rovers, TSG Hoffenheim, Palermo en Bolton Wanderers hadden concrete interesse in het paradepaardje van Co Adriaanse.

"In moeilijkere tijden heeft de club mij altijd gesteund", vervolgt Janko. "Nu is het tijd om de club terug te betalen voor het getoonde vertrouwen. Ik ben ervan overtuigd dat de club nog mooie tijden zal beleven en we gezamenlijk vele successen kunnen vieren." Salzburg leidt met 46 punten, vier punten meer dan Austria Wien, de dans in de Bundesliga.
Bezig met laden …