Janko leeft zich met vier goals uit tegen laagvlieger

04 okt 2009, 19:53
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2009, 19:53
Het begin was matig te noemen, maar Huub Stevens heeft Red Bull Salzburg nu echt aan het voetballen gekregen. Midweeks werd een knappe zege op Villarreal geboekt en dit resultaat kreeg een mooi vervolg in de competitie. Austria Kärnten, dat vorige week ook al de tegenstander was, werd mede door vier goals van Marc Janko met 7-1 verslagen. Vorige week werd het nog een nipte 1-2 overwinning voor de landskampioen.

De overwinning op het Spaanse Villarreal heeft blijkbaar veel goeds gedaan aan het zelfvertrouwen. Salzburg presenteerde zich in eigen huis uiterst hongerig en kwam al na drie minuten spelen op voorsprong via Christoph Leitgeb. Na een combinatie met Janko maakte Nikola Pokrivac er al snel 2-0 van, waardoor de toeschouwers er maar eens goed voor gingen zitten.

Uit het niets kwam Austria echter terug in de wedstrijd. Jocelyn Blanchard sprong het hoogst bij een corner en bracht de spanning terug. Lang duurde dit niet, want slechts drie minuten na de goal maakte Janko zijn eerste van de middag. Na rust leidde hij Salzburg met een intikker en schitterend afstandsschot naar een veilige voorsprong. Admir Vladavic en opnieuw Janko bouwden die nog uit tot 7-1.