Janko ook beslissend in Oostenrijkse topper

23 sep 2009, 21:23
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2009, 21:23
Marc Janko lijkt weer iets van zijn oude vorm te hebben teruggevonden. De topschutter van Red Bull Salzburg startte moeizaam aan het seizoen, werd door Huub Stevens zelfs even op de bank gehouden, maar heeft zijn basisplaats weer terug. Afgelopen donderdag scoorde hij in de laatste minuut de winnende tegen Lazio en woensdag was hij beslissend in de topper tegen Sturm Graz: 4-2.

Janko scoorde vlak voor (intikker na een voorzet van Andreas Ulmer) en vlak na rust (hard schot van zestien meter) en zette zijn ploeg daarmee op een 4-2 voorsprong. Omdat er in het restant niet meer werd gescoord, bleken de goals van Janko van beslissende waarde te zijn. De drie punten zorgen ervoor dat koploper Salzburg de voorsprong op Sturm Graz, de runner-up van de ranglijst, vergroot tot vier punten. Graz heeft nog wel een duel tegoed.

Voor de goals van Janko hadden de twee Oostenrijkse hoogvliegers elkaar nog keurig in evenwicht gehouden. Salzburg, met Barry Opdam en Simon Cziommer op de bank en Robin Nelisse buiten de selectie, kwam na een klein kwartier spelen eerst op achterstand door een doelpunt van Daniel Beichler. Nog binnen het half uur draaide Salzburg de rollen echter alweer om.

Op aangeven van Dusan Svento kopte Rabiu Afolabi eerst de gelijkmaker binnen, waarna Somen Tchoyi in twee instanties (de bal kwam eerst tegen de lat) Salzburg op voorsprong zette. Een tweede doelpunt van Beichler herstelde vervolgens het evenwicht, maar langs de landskampioen zou Sturm Graz niet meer komen. Janko stond op en hielp zijn ploeg met competitietreffer drie en vier aan de belangrijke overwinning.