Janko schiet Salzburg naar sensationele zege

19 okt 2008, 17:28
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2008, 17:28
Co Adriaanse en zijn ploeg Red Bull Salzburg hebben zondag in een spectaculair treffen met Altach de titelaspiraties kracht bijgezet. In de uitwedstrijd werd met 3-4 gewonnen, nadat het bezoekende elftal bij rust nog met 2-0 achterstond.

Salzburg toonde met Barry Opdam en Robin Nelisse in de basis veel veerkracht na rust. Voor de onderbreking waren Ailton en Kai Walter Schoppitsch voor Altach succesvol geweest. De ploeg van Adriaanse had pas in het tweede bedrijf een antwoord klaar.

Marc Janko zorgde een kwartier na de thee voor een puntgave hattrick. Opmerkelijk was dat de topscorer van de Oostenrijkse Bundesliga daar slechts twintig minuten de tijd voor nodig had. Net na de zeventigste minuut trok Manfred Pamminger de stand weer gelijk door de 3-3 te scoren.

De wedstrijd leek gespeeld, maar opnieuw was het Janko die de fans van de thuisploeg slapeloze nachten bezorgde. Zo’n tien minuten voor tijd maakte hij de beslissende 3-4, waardoor Red Bull Salzburg zich dieper in de top nestelt van de Oostenrijkse Bundesliga.