voetbalzone

Janmaat: ‘Ik sta er niet te lang bij stil, er is niemand overleden of vermoord’

Peter Nusselder02 jul 2014, 10:10
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2014, 10:10
Advertentie

Daryl Janmaat zag het niet aankomen dat Louis van Gaal hem zou passeren en dus kwam het voor de rechtervleugelverdediger een teleurstelling dat de bondscoach voor het duel met Mexico de voorkeur gaf aan Paul Verhaegh. Janmaat zit echter niet bij de pakken neer en wil zijn basisplek terug.

voetbalzone

Hoewel de rechtsback van Feyenoord erkent dat hij tijdens de groepswedstrijden tegen Spanje, Australië en Chili ‘niet zijn beste voetbal speelde’, kwam zijn reserverol als een klap. Janmaat had het idee dat er een verklaring was voor zijn mindere spel. “Dat had in mijn geval ook met het systeem te maken”, vertelt de 24-jarige Feyenoorder aan De Telegraaf.

“Voetballend is het vaak moeilijk de vrije man naar voren te vinden, omdat er op de flank nauwelijks medespelers staan”, legt Janmaat uit. Nadat hij de achtste finale tegen Mexico vanaf de bank moest bekijken, hoopt de verdediger zaterdag weer aan de aftrap te mogen verschijnen. “Daarom sta ik ook niet lang stil bij de reservebeurt. Er is niemand overleden of vermoord; ik ga door en hoop op de training mijn basisplaats terug te verdienen. Het liefst tegen Costa Rica al.”

Bezig met laden …