voetbalzone

Janmaat lijkt zich te mogen opmaken voor debuut in Nederlands elftal

Peter Nusselder06 sep 2012, 12:30
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2012, 12:30
Advertentie

Het lijkt erop dat bondscoach Louis van Gaal vrijdag een beroep gaat doen op Feyenoorder Daryl Janmaat. Volgens De Telegraaf blijkt uit de training die de selectie van het Nederlands elftal donderdag afwerkte dat Janmaat tijdens het WK-kwalificatieduel met Turkije waarschijnlijk start.

/

Tijdens de eerste wedstrijd onder het tweede bewind van Van Gaal, in augustus tegen België, speelde Ajacied Christian van Rhijn nog als rechtsback, maar het heeft er alle schijn van dat die positie vrijdag tegen de Turken ingenomen zal worden door Janmaat, die voor het eerst uitgenodigd is voor Oranje. Op de linkerflank zal PSV’er Jetro Willems vermoedelijk spelen.

Normaal gesproken worden de vleugels in de voorhoede bezet door Bayern München-aanvaller Arjen Robben en Luciano Narsingh van PSV. Blessurezorgen zijn er in ieder geval niet voor Van Gaal, die alle 23 spelers tot zijn beschikking heeft. Donderdagavond wordt er voor het laatst getraind, voordat een dag later de ontmoeting met Turkije wordt afgewerkt in Amsterdam.

Bezig met laden …